Възглавници Пух и Пера

Възглавниците от патешки или гъши пух и пера са популярни не само защото на тях се спи леко и меко, а и защото са издръжливи и дълготрайни.

Те задържат много по-малко телесната температура, което позволява сънят да бъде доста прохладен.

Не на последно място, те са направени от натурални еко материали.

Прекрасен сън за Вас, и глътка чистота за нашата природа.

Ексклузивната ни колекция от възглавници, запълнени с микс от пух и пера ще впечатли любителите на луксозното спално бельо, завивки и аксесоари. Пухените естествени пълнежи са с най-високо качество, поради което и цената на изделията е по-висока от тази на синтетичните. Не може да се прави никакво сравнение между двата вида спални артикули, защото натуралните са от най-висок клас.

Особености на смесения пълнеж

Пухът има уникална триизмерна структура, съставена от гроздовидно подредени множество влакна по протежение на перото. Той е изключително лек материал, но поради свойството му да задържа въздуха и запазва неговата температура, е един от най-добрите изолатори. Перата от друга страна имат малко по-твърда структура, заради двуизмерната си конструкция – нишките са разположени от двете страни на перото.

Комбинацията от двата вида оперение води до създаването на невероятно удобни и меки възглавници. Пухът поддържа структурата на възглавницата мека и въздушна, докато перата придават плътността, нужна за опора на тялото по време на сън. Трикамерните конструкции на възглавниците ни са едно революционно решение за максимален комфорт.

Дизайнът, базиран на три камери включва горен и долен слой от гъши или патешки пух за една изключителна мекота. Вътрешната част (ядро) се състои от микс от пух и пера. Възглавниците ни са двулицеви, така че от която и страна да ги обърнете, получавате същия ефект на комфорт и луксозно усещане.

Качеството на материалите, с които работим е на световно ниво. Както пълнежите, така и платовете на калъфите са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1, показващ липса на вредни вещества. Нашите възглавници от пух и пера са подходящи за хора с чувствителна кожа, страдащи от алергии и за малки деца. Използваме калъфи от 100% памучен перкал, класифициран като downproof – недопускащ излизане на пълнежа.

Предлагаме модели с различна височина и размери, като всеки вид възглавница отговаря на различни изисквания. Изберете внимателно вида на пълнежа, както и височината, която смятате, че ще ви бъде най-удобна.

И не забравяйте да добавите непромокаем протектор за възглавници , сатенена калъфка за възглавници или евтини хотелски калъфки за възглавници.