Ниски Възглавници

Възглавницата, на която спим дава огромно отражение на физическото ни и емоционално състояние на следващия ден. Редица научни изследвания сочат, че за доброто състояние на скелета и кръвоносната ни система е по-удачно да спим на ниска възглавница. Този раздел на фирмения ни онлайн магазин предлага точно това, но в най-съвършения вариант, който бихте могли да си представите.

Мекота, гарантираща невероятен комфорт

Пухените възглавници с минимална височина могат да се използват като основа или самостоятелно от онези от вас, които не желаят допълнително натоварване на врата по време на сън или обичат да спят по корем. Ние ви предлагаме превъзходни възглавници от най-висок клас гъши и патешки пух, като при отделни изделия, пухът е комбиниран с известен процент нови бели пера.

Пухените пълнежи, влагани в нашите продукти, са с произход Франция и Полша. Работим единствено с най-добрите доставчици и производители. При смесените пълнежи са вложени специален клас извити Super Flexy перца, придаващи допълнителен обем и еластичност на възглавницата. Тя връща бързо формата си след натиск.

Естествените пухени пълнежи имат несравними терморегулиращи свойства. Благодарение на уникалната му триизмерна структура, пухът задържа въздуха и запазва топлината му. Възглавницата от пух съхранява приятната топлина на тялото, като същевременно извежда излишната влага навън. Нощното изпотяване е изключено с ниските ни пухени възглавници.

За комфорта и здравия сън е от значение и външната материя на възглавниците. Ние използваме 100% Rich cotton cambric - памучен плат с 96 нишки/см (233 TC), изработен специално за Poohy. Платът и пълнежът са тествани и сертифицирани спрямо Standard 100 на Oeko Tex class 1, показващ, че не съдържат вредни за кожата съставки.

Чистотата на всяка наша ниска възглавница за спане е гарантирана. Пухът е преминал 8-кратен процес на изпиране и стерилизация при висока температура за премахване на прах и други органични остатъци. Възглавниците ни не изискват сложна поддръжка. Позволено е пране в пералня на 40 °C и сушене в сушилня на ниска до средна температура.

За кого са подходящи ниските ни възглавници?

Възглавниците с минимална височина са специализиран вид спално бельо, което отговаря на конкретни нужди и предпочитания. Обикновено се купуват за решаване на определени проблеми и за подобряване качеството на съня. Характеризират се с по-нисък профил, постигнат с висококачествен пухен пълнеж и са подходящи за няколко групи хора:

  • Спящи по корем: Спящите по корем често се оплакват, че високите възглавници държат вратовете им извити по неестествен начин, което води до дискомфорт и потенциални болки във врата. Ниските, особено тези с гъши пух, предлагат необходимата опора без да добавят прекомерна височина. Те помагат за поддържане на неутрална позиция на гръбначния стълб, което е от решаващо значение за намаляване на напрежението и насърчаване на по-добра поза по време на сън;
  • Спящи по гръб: За спящите по гръб намирането на подходяща възглавница е от съществено значение за поддържане на естествената извивка на гръбнака. Ниската възглавница с гъши пух осигурява адекватна опора, без да избутва главата твърде напред. Така може да се предотвратят болките във врата и да се гарантира, че гръбнакът е правилно подравнен. Мекотата и адаптивността на гъшия пух също позволяват на спящите по гръб да оформят възглавницата в желаната от тях форма и дебелина;
  • Хора, страдащи от хронична болка в гърба и врата: Хората, страдащи от болки във врата и кръста, могат да се възползват от плоска пухена възглавница поради способността ѝ да осигурява нежна опора. Долният профил на възглавницата може да намали напрежението във врата и раменете чрез поддържане на правилна позиция на тялото. Освен това възглавниците с гъши пух се приспособяват към формата на главата и врата, разпределяйки тежестта равномерно и намалявайки точките на натиск;
  • Потребители, които обичат да спят на ниско: Някои хора просто предпочитат усещането за по-ниска и мека възглавница. Гъшият пух, известен със своята мекота и пухкавост, предлага луксозно изживяване по време на сън, като по-малко обемистият дизайн улеснява позиционирането и регулирането през цялата нощ. Този аспект може да бъде особено привлекателен за хора, които не харесват усещането главата им да е повдигната твърде високо;
  • Деца: Децата се нуждаят от по-ниски възглавници, тъй като телата им са по-малки и по-деликатни. Ниската възглавница с гъши пух може да осигури правилната опора за главата и врата на детето, без да причинява дискомфорт или неестествена поза на тялото.

Гъшият пух е известен със своята способност да „диша” и регулира температурата. Ниските ни пухени възглавници могат да помогнат на купувачите, които страдат от често изпотяване и търсят прохлада през цялата нощ. По-ниският профил на възглавницата намалява количеството изолация около главата, което създава по-добра циркулация на въздуха.

Комфорт, който винаги сте търсили

Нашите ниски възглавници от гъши пух са решение на множество проблеми и най-вече способни да дарят комфорт на всички, които предпочитат да спят на ниска повърхност. Възглавниците от този раздел са част от най-луксозните ни серии, отличаващи се с превъзходно качество и здравина.

Високото качество на памучните калъфи също е впечатляващо. То ви гарантира, че няма да се сблъсквате с неприятното излизане на малките перца навън – нещо, което е изключително важно за страдащите от алергии. Както пълнежите, така и калъфите са сертифиицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества.