Лятото е любимият ни сезон, но той е и с най-разнообразни изисквания към спалното бельо. Нощите са топли, а понякога направо горещи, което ни кара да се колебаем с какво да се завием. Някои хора се задоволяват само с чаршаф, но за по-прохладните планински райони е нужно нещо по-плътно. Какво да бъде то, така че да запазва топлината на тялото, но да не топли? Изберете луксозните ни летни олекотени завивки.

С какво са различни?

Когато говорим за олекотени завивки – летни, а не просто каквито и да е, трябва да направим едно важно уточнение – от какъв материал са направени. Пазарът предлага различни решения, делящи се основно на изделия от естествени и изкуствени материали. Натуралният материал е винаги по-качествен и с много по-добри характеристики и свойства. Логично, той е и по-скъп.

Изработваните от нас завивки са съставени изцяло от нов френски гъши патешки пух. Истинската пухена постелка няма аналог по отношение на термоизолационни, терморегулиращи и влагоабсорбиращи свойства. Ако искате да ви бъде комфортно и уютно през топлите юлски нощи, разумно е да заложите на тях.

Това, което отличава пухената лятна завивка от другите олекотени покривала, е специфичната структура на самия естествен пълнеж. Пухът представлява влакнесто образувание с гроздовидна структура, растящо под перата на птиците. Предназначението му е да служи като терморегулатор. Тоест, да запазва топлината на тялото.

Перата на водолюбивите птици (патици и гъски) са отличен изолатор. Те имат съвсем различна структура. Основната част на конструкцията им е твърдо стебло, по чиято дължина са свързани серия плосковидни влакна. Перата са плоски и двуизмерни и служат за летене, докато пухът е триизмерен и служи за затопляне. Това е причината завивките от гъши пух да са обозначени понякога като 3D.

Пухът притежава уникалната способност да улавя и задържа въздуха, каквато липсва при изкуствените полиестерни влакна. Предпочитан е изработка на летни завивки, защото е изключително лек и ефирен. През лятото не искаме завивката да ни тежи и да причинява изпотяване. Искаме да бъдем обгърнати в благоприятна температура, каквато е телесната.

Благодарение на свойството му да абсорбира и задържа въздуха, пухеният пълнеж се явява уникален дишащ материал. Способността му да благоприятства въздушната циркулация осигурява непрекъснато проветрение, но без загуба на оптималната телесна топлина. Студът през зимата, както и горещината през лятото няма да ви притесняват, ако използвате уникалните ни олекотени летни завивки.

Иновативен метод на изработка

Пухените пълнежи имат един дребен недостатък – излизането на малките перца през отворите на външната материя. За да се избегне този проблем, ние работим с висококачествени памучни платове. 100% памучен перкал със специална конструкция на нишките не допуска излизането на малките пухчета и перца извън обвивката. Платовете, с които работим са класифицирани като downproof – непропускащи пълнежа.

За запазване на въздушната структура на пухената лятна олекотена завивка, ние я оформяме като специална гофрирана конструкция. Прошитите квадрати не позволяват на пуха да се размества и събира в отделни сектори. Дори след машинно пране, изделията са равномерно изпълнени и приятно изглеждащи. Могат да се перат в перални машини на 40°C и да се сушат на съответната програма.

Екологично чист, хипоалергенен продукт

Алергиите от домашния прах са проблем, засягащ както възрастните, така и малките деца. Дихателните проблеми се причиняват от група микроорганизми, наречени акари. Те обитават основно спалното бельо и меките части на леглата. Хранят се с мъртвите кожни клетки, отделяни от човека, и се размножават с изключително висока скорост.

За да дишате леко, дори ако страдате от алергии, ние се погрижихме да създадем 100% екологично чиста лятна олекотена завивка памук с противоакарни свойства. Плътно изтъканият памучен перкал е ефективна механична преграда за акарите. Те не могат да проникнат във вътрешността, където да се заселят и снасят своите яйца.

Пухът, използван за пълнеж на всяка наша олекотена лятна завивка е преминал няколко етапа на обработка, включително пране и стерилизация при висока температура, за да се премахнат всякакви органични остатъци и прах. Завивките ни са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. Това ги прави подходящи за хора с чувствителна кожа и малки деца.

За правилния избор на олекотена завивка – лятна или друг вид, е необходимо да обърнете внимание на специфичните параметри на изделията. Едни от важните показатели са силата на запълване и теглото на пълнежа на квадратен метър. Размерът е от значение, затова ние предлагаме широк диапазон от размери при завивките за лятото. Изпълняваме и индивидуални поръчки, включващи изработка на изделия с нестандартен размер.