Детски възглавници от гъши пух

Детската възглавница от пух: 100% хипоалергична, нежна и удобна

Здравият и безопасен сън на детето зависи в голяма степен от това какво слагате в леглото му. Всяка част от спалния комфорт е важна, в това число и възглавницата. Тя трябва да бъде удобна, хипоалергична, лесна за почистване и пране. И най-прекрасното легло, поставено на възможно най-подходящото място в стаята не би могло да осигури здравословен разкош за детето, ако сте избрали „грешната“ възглавница.

Кога детето е готово за възглавница?

Един от най-често задаваните въпроси, които оправдано вълнуват родителите, е на каква възраст детето трябва да започне да спи на възглавница. По чисто физиологични причини новороденото няма нужда от възглавница. При него обиколката на главата е почти равна с тази на гръдния кош и всяка възглавница би донесла дисхармония в позата на спане, вместо полза.

Световната здравна организация и редица водещи педиатрични компании препоръчват въвеждането на тънка възглавница в детското креватче да става на минимална възраст от една година, а в оптимален вариант, щом детето навърши година и половина. Напълно споделяйки добрите медицински практики, специалните детски възглавници, които в Poohy предлагаме са за деца над 18-месечна възраст.

За тази възраст родителите спокойно могат да разгледат нашите предложения за детска пухена възглавница, която идеално ще пасне на все още крехкото детско телосложение. Ако продължавате да се чудите дали е време да купите първата детска възглавница, доверете се на инстинктите на малкия човек. 

Лесно ще разпознаете сигналите, които излъчва детето. Наблюдавайте го внимателно и вижте дали забелязвате промени в неговото поведение. Спи по-неспокойно и постоянно се върти? Често слага глава върху плюшената играчка? Пъха ръчички под главата си преди да заспи? Все повече предпочита да заспива върху възглавницата във вашето легло? Ако прави така, това означава, че детето ви е готово да спи на възглавница. 

Коя е идеалната детска възглавница?

Неслучайно казваме детска възглавница. Възглавниците за възрастни не са подходящи за най-малките. Възглавницата за деца преди всичко трябва да е специално изработена, 100% хипоалергична, дишаща, с подходяща твърдост и удобна за гушкане. Калъфката ѝ трябва да е памучна, плътно прилягаща, без копчета, ципове и големи отвори.

Водени от желанието да осигурим за всяко дете здравословен и безопасен сън, създадохме нашите детски пухени възглавници. Пълнежът от естествен патешки или гъши пух е супер чист, мит е над 8 пъти и е стерилизиран при висока температура, за да сме сигурни, че в него няма никакви органични отпадъци и прах.

Сигурна преграда за акарите е 100-процентният памучен плат, от който е ушита калъфката. Той е едновременно мек и толкова плътен, че не пропуска нито едно пухче или перце да излезе извън възглавницата. Пухената възглавница за деца от Poohy  дава нужната опора на детето по време на спане, като е еднакво поддържаща и гъвкава.

Как помага балансираното съдържание на пух и пера?

Прекалено твърдата или мека детска възглавница може да бъде опасна за все още растящите и развиващи гръбначния си стълб малки момчета и момичета. Ако тя не е съобразена с възрастта им, може да предизвика гръбначни изменения и проблеми в областта на врата или дори да доведе до задушаване по време на сън.

Детските пухени възглавници от Poohy имат балансирано съдържание на пух и перца, така че да бъдат максимално удобни и сигурни. Те не се намачкват, не се сплескват и не губят формата си при постоянна употреба. Наличието на перца ги прави по-плътни, без да ги лишава от тяхната мекота и ефирна нежност. 

Ако сте родители, отдадени на здравословен начин на живот с изявени предпочитания към екологичните продукти, имайте едно на ум. Възглавници с някакъв зърнест пълнеж като елда или просо може и да са перфектни за вас, но не са удачни за децата. Малките семенца могат да бъдат опасни за тях и сериозно да застрашат здравето и живота им.

Защо е важно пухеният пълнеж да е супер чист?

Когато изберете детска възглавница с неподходящ пълнеж, обикновено в прекалено нисък ценови диапазон, ще ви се наложи да я подмените много скоро. Това става, когато тя видимо се износи, пълнежът се сплъсти или сплеска необратимо. Ако продължите да използвате възглавница с дефекти, рискувате да причините дискомфорт на детето – болки във врата и мускулите, разстройство на съня.

Детските пухени възглавници на Poohy имат здрава и трайна конструкция и умело се напасват на нуждите на малките деца. Те остават здрави и изглеждат като току що закупени дори след постоянно гушкане и мачкане както през нощта, така и през целия ден. Супер чистият пълнеж – комбинация от патешки или гъши пух с перца, правят детските възглавници естествено противоакарни, без химическа обработка, напълно подходящи за спокоен сън.  

Вярно е, че малкото дете не може да каже какво иска и какво му харесва, но много умело може да го покаже. Когато стане мрънкащо, трудно заспива, неспокойно е през нощта и започне да изхвърля възглавницата си от леглото, послушайте го. Дайте му идеалната детска възглавница, която ще заобича и го оставете сладко да се наспи.