Удивително нежна и лека: Тайната на луксозната пухена завивка 

Какво означава разкош в спалнята? А нежна мекота и лукс? Вероятно първото нещо, което ви идва наум е възможно най-ласкавата прегръдка на пухената завивка. Тя е тази, която бързо може да ви отведе в света на красивите мечти и сънища, като същевременно ви предпази от лошо настроение и дискомфорт, поради недоспиване.

Избирайте умно и с любов към себе си. Подходящата завивка от пух може да промени живота ви и да ви направи по-успешни и щастливи хора.

Всичко, което ви трябва е удобство и облачна мекота и през зимата, и в жегите

Всичко, което искате от една олекотена завивка за спалня е тя да създава удобство и уют, да предоставя приятно изживяване по време на сън и почивка. Да не мръзнете през зимата и да не се потите през лятото. Ако към това добавите и незаменимото усещане за мекота и облачна лекота, то със сигурност на подобно описание отговаря един-единствен пълнеж – този от патешки или гъши пух, както и различните  му комбинации с пера.

Веднъж попаднали в плен на луксозните пухени завивки за спалня, едва ли някога ще поискате да заспивате с нещо друго. Естественият пух има изключителното свойство да отвежда влагата и да поддържа оптимална температура на тялото по време на сън, като му позволява свободно да диша през цялата нощ. Той е лек и за разлика от други материи не се събира на топка, а винаги е равномерно разпределен по цялата повърхност.

Когато пухената завивка е изработена по уникална модерна технология, тя на практика е вечна. Ако се вгледате в изделията на Poohy, ще забележите, че конструкцията на завивките от пух е прошита на отделни квадратни сектори. Това държи здраво отделните пухчета и перца на мястото им и не им позволява да се разместват. В добавка към това им предимство е и удобната поддръжка. Грижите за нашите изделия са лесни, те могат да се перат машинно на 40°C  (до 60°C ) и да се сушат.

Гласувайте пълно доверие на екологично чистия продукт, без вредни вещества и алергени

За да получите 100 процентова наслада от вашата пухена завивка, обърнете внимание на външната й обвивка. Търсете такава от естествена материя, която е плътно изтъкана и едновременно с това е достатъчно фина и нежна към кожата.

Само така ще сте сигурни, че малките патешки или гъши пера няма да излизат навън. Колкото по-качествен е един плат за калъф, толкова по-миниатюрни са отворите на текстилната му оплетка и вероятността някое перце да се промуши през тях е нулева.

Това напълно опровергава твърдението, че гъшите или патешки перца лесно изпадат от калъфите на пухените завивки. Да, възможно е да се случи, но само ако материята е по-некачествена, рехава, с по-широки отвори на оплетката, които безпрепятствено пропускат пълнежа. В Poohy познаваме структурата на платовете и избираме само такива, които идеално отговарят на качествения пухен пълнеж.

За да бъдем напълно коректни и максимално точни, трябва да кажем, че в действителност истинската алергия към пух се среща изключително рядко. Гъшите или патешки пух и пера не са източник на алергии. Алергиите обикновено се предизвикват от праховите акари. Когато естественият пух е супер чист, мит над 8 пъти и стерилизиран при висока температура, каквато е практиката в Poohy, той е напълно изчистен от всякакви органични отпадъци и прах.

Това го определя като хипоалергенен и не само, че не затруднява дишането, а го прави много по-лесно. Той е лишен от вредни вещества и напълно подходящ за малки деца. Препоръчителен е и за всички хора, които имат чувствителна кожа и трябва да полагат повече грижи и внимание, когато подбират материите, до които често се докосват. И тук важи правилото – търсете качествения продукт, който е екологично чист и изработен по съответната технология, недопускаща развитието на акари и плесени.

Без компромиси в спалнята, използвайте малки хитрини за още повече лукс и комфорт

Никога не разчитайте на случайността в спалнята. Това е място, за което трябва да се грижите старателно и да избягвате компромисите. Създайте си приятна и разтоварваща атмосфера. Щом веднъж се сдобиете с подходящата луксозна завивка за спалня, има няколко хитринки, които ще ви помогнат да се радвате на още по-качествен и здравословен сън.

Дръжте далече всякакви дразнители. Ако искате да имате спокоен сън, послушайте съвета на специалистите и изключете телевизора поне половин час преди заспиване. Всякакви светещи и премигващи екрани натоварват и възбуждат мозъка и очите и ще е нужно време те да се успокоят. Направете стаята достатъчно тиха, тъмна и прохладна.

Избягвайте стимулиращи напитки преди лягане, които ще ви държат будни. Не прекалявайте с обилно хранене, но и не се опитвайте да заспивате гладни. Топъл душ или ароматна вана със сигурност ще смъкнат ежедневното напрежение и ще ви предразположат към меката завивка. Ако пък водите заседнал начин на живот, опитайте се да се разнообразите с някакво движение, за да спите по-добре нощем.

Обратно на схващането, че трябва да си повтаряте наум предстоящите задачи, за да не ги забравите, спрете да се товарите. Оставете проблемите и тревогите за следващия ден, колкото и невъзможно да ви се струва. Ако не успявате да го направите, потърсете някаква техника, която ви допада и медитирайте преди сън. Ще се изненадате колко различни и полезни начини има за справяне със стреса.

Често пухената завивка е дълго търсеното решение на проблемите със съня

Ако сънят така и не идва, помислете каква може да е причината. Удобно ли ви е в леглото? Какво ви липсва, за да се отпуснете? А може би често се будите, като редувате студени тръпки с изпотяване? Ако е така, проверете състава и плътността на вашата завивка, както и материята на плата, в който е обвита. Често неприятните изживявания се дължат на неподходящо или некачествено спално бельо.

Пухената луксозна завивка може да се окаже дълго търсеното решение на проблемите със съня. Разгледайте нашите предложения от серията „Poohy Dellux“, които включват 90% гъши пух и изберете много топла за истински студени нощи, умерено топлапролетно-есенна или лятна. Тези пухени луксозни завивки предлагат невероятен комфорт и съчетават по своеобразен начин пухкавост, обем, лекота и топлина.

В търсене на най-подходящата луксозна завивка с пух, не пропускайте нашите „Poohy Excellence“ от 100% патешки пух. Натуралният пух е с отлична топлопроводимост и независимо дали завивката е лятна или топла, тя предлага непрекъсната циркулация на въздуха. Това предотвратява кошмарното нощно изпотяване и запарване. Същото се отнася и за нежната пухена завивка Пролет-есен. Тя е изработена с усещане за средно тегло и е подходяща за всеки сезон.

Това е възможно благодарение на триизмерната структура на пуха и способността му да задържа въздуха. Висококачественият естествен пух има около два милиона мъхести влакна, които толкова умело се припокриват, че образуват плътен слой от неподвижен въздух, който запазва телесната температура. Това прави удачно използването на една и съща пухена завивка през цялата година, без значение колко градуса е навън. Добър вариант е и за хора, които поддържат еднаква температура в стаята и зиме, и лете.

Ако все още се чудите каква е тайната на най-луксозната завивка в света, опитайте облачното усещане за лукс и разкош с нашите пухени завивки „Grand lux“. Те са съставени от 100% гъши пух , без перца, само от най-големите големите и пухкави пухчета с невероятна сила на запълване. Всяка завивка от пух, била тя много топлатоплапролет-есен или лятна, ще бъде „току що“ направена по поръчка, специално само за вас.

Изборът на завивка с пух е достатъчно голям, за да успеят и най-капризните да намерят своята най-любима. Дали ще е изцяло от гъши или патешки пух, дали ще е в комбинация с перца и в какво съотношение, зависи изцяло от индивидуалните предпочитания. Когато добавите определено количество пера към въздушния пух, ще постигнете нужната плътност и оптимална тежест на изделието.

Цената също е определяща при вземане на крайното решение. Имайте предвид обаче, че когато купувате луксозни завивки от пух, това е дългосрочна инвестиция. Затова не търсете най-ниската цена, а най-доброто съотношение между цена и качество. Едва ли ще срещнете някой, който е готов да се раздели с комфорта и усещането за свобода по време на сън, което луксозната пухена завивка му дава, щом веднъж се е докоснал до нея.