Зимата е сезонът, в който се нуждаем от топлина и се стараем да си я набавим по всевъзможни начини – с отопление в помещенията и топло спално бельо за времето за сън и почивка. Ако искате да ви бъде приятно топло, докато се наслаждавате на пълноценен сън, изберете луксозните олекотени завивки – зимни Poohy. Те ще ви дарят с несравним комфорт и топлина.

Естествен пълнеж – отлична топлоизолация

В категорията са представени завивките ни, предназначени да осигурят повече топлина през зимните нощи. Колекцията ни от зимни олекотени завивки включва изделия с много сходни, но и с доста различни характеристики. Общото между тях е високото качество на изработка и материали. Разликата се състои единствено във вида и плътността на пълнежа.

В зависимост от личните си предпочитания и финансови възможности, можете да заложите на завивка, съставена от 100% френски патешки или полски гъши пух, както и на комбинация от нов бял патешки пух и нови бели пера в различно процентно отношение. Изборът ви се простира между пухени завивки с естествен пълнеж, класифицирани като топли и много топли. Макар и изключително леки и ефирни, топлината им е гарантирана.

Характерно за пухените пълнежи е уникалната им способност да бъдат термоизолатор без аналог. Това се дължи на специфичната структура на пуха. Той се състои от гроздоподобни образувания, съставени от многобройни фини влакна. Пухът с високо качество е съставен от над 2 милиона мъхести нишки с триизмерна форма.

Благодарение на триизмерната структура на пуха, той притежава свойството да улавя и задържа голямо количество въздух, който запазва генерираната от тялото температура под плътния защитен слой на влакната. Изключително лек, но същевременно с отлични термоизолиращи качества, патешките и гъшите пухени пълнежи са най-добрият вариант за изработка на олекотени зимни завивки.

Нека разгледаме специфичните свойства на една зимна олекотена завивка от нашата луксозна колекция. На първо място е редно да обърнем внимание на вида на пълнежа. Той може да е смесен (пух и нови фини перца), като и еднороден. Колкото по-дебел е пухът, толкова по-добре той улавя въздуха и следователно е с по-висока способност да топли.

Пухените пълнежи осигуряват приблизително три пъти повече топлина от синтетичните, съставени от полиестерни влакна. По топлинни свойства с тях може да се мери единствено вълната, която е обаче много по-тежка и не позволява на тялото да се проветрява. Да,ще ви бъде топло с тях, но ще ви липсва свободата на движение. Изпотяването е проблем, който при пуха не съществува.

Пухът има склонност към изместване, включително през порите на външната материя. За да се избегне разместване и събиране на пълнежа в отделни участъци, олекотените ни зимни завивки са с обемна конструкция, съставена от машинно обшити вътрешни преградни стени, позволяващи на пуха да достигне максималния си обем и разгърне напълно терморегулиращите си свойства.

Обработката на суровината, използвана за пълнеж също е от значение за качеството на изделията. Пухът преминава 8 степенна обработка чрез измиване и стерилизация при висока температура. По този начин се премахват всички органични остатъци и прах. Завивката е идеално чиста и не предизвиква алергии и затруднено дишане. Тя самата е дишаща материя.

Нашите зимни завивки от гъши пух са хипоалергични. Това не е просто празно твърдение, а научно доказан чрез редица тестове факт. Както пълнежът, така и плата, в който е поставен са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. Те са идеални за хора с алергии и за малки деца.

Изваждането на миниатюрните пухчета не е възможно при нито една наша зимна олекотена завивка, защото използваме калъфи от 100% памучен перкал, класифициран като downproof – непропускащ пълнежа навън. Платът също така има противоакарни свойства, действайки като преграда срещу акарите. Той пленява с изключителната си лекота и мекота, въпреки завидната си плътност от 280 и повече нишки.

Когато говорим за качеството на една олекотена завивка, особено зимна, основният определящ критерий, е гъстотата на запълване. От нея зависи пухкавостта (обемния капацитет) и трайността на завивката. Гъстотата на запълване се измерва с мерната единица cuin, която показва какво пространство заема една унция пухени фибри, изразено в кубични инчове.

При олекотената зимна завивка пълнежът е с по-голяма гъстота и тегло – около 200гр на квадратен метър. Този показател не определя общото тегло на завивката. Теглото на пълнежа зависи от размера на изделието, варирайки от 600 до 800гр.

Предлагаме луксозни и супер топли олекотени зимни завивки на ексклузивни цени, включително промоции и големи намаления. Видът на пълнежите и размера са критериите, които трябва да определят вашия избор, както и цената. Пухеното спално бельо е артикул с висока финансова стойност, която в случая е напълно оправдана, защото естественият пълнеж няма аналог сред останалите естествени и синтетични материали.