В лукса се крие силата на естествения пух. Той прави възглавницата истински луксозна

Колко често се будите в лошо настроение, недоспали и с неприятни усещания в гърба или врата? Ако нямате подобни оплаквания, то това означава, че сте се погрижили за здравето си и с удоволствие може да се наслаждавате на пълноценен сън. Ако обаче всичко изброено ви е до болка познато, трябва спешно да предприемете промяна.  Започнете от възглавницата.

Подходяща възглавница за всякаква активност

Не подценявайте подходящата и удобна възглавница, която освен всичко друго, трябва да бъде съобразена и със съвременния начин на живот. Колкото и да се опитвате да следвате някакъв режим, който разделя работата от почивката и забавлението, едва ли успявате на 100 процента. Истината е, че все повече време хората прекарват в леглото с телефон, лаптоп или гледайки телевизия.
Ясно е, че никой няма да се лиши от възможностите на технологичните новости. Напротив, използването на различни устройства създава един друг вид активност, която изисква възглавницата да осигурява почивка за ръцете и гърба, без да ги натоварва допълнително. В противен случай ще се чудите откъде е това ежедневно главоболие и защо постоянно губите концентрация.
Времето, прекарано в леглото е също толкова важно, колкото продължителното стоене зад бюро по време на работа или друга задължителна позиция на тялото, свързана с ежедневна заетост. Помислете за матрака и завивката, но не забравяйте възглавницата, която може да коригира позата в леглото и да облекчи напрежението в раменете и врата.

Кое прави една възглавница не просто добра, а луксозна

Много са продуктите, които правят спалнята любимо място за сън и почивка. На богато разнообразие по вид и размери се радват и възглавниците. Сред тях има такива, за които казваме, че стават, други, че вършат добра работа, но има и едни, които са в състояние да превърнат времето за сън и отдих в истинска наслада. Тях наричаме луксозни.
Безспорен лидер сред възглавниците, когато говорим за истински лукс, са тези с високо съдържание на пух – 100% патешки или гъши пух или пък 90%  гъши пух. Те се нагаждат перфектно към извивките и тежестта на тялото, предлагат комфорт и възможно най-добрия баланс между сигурна опора и мекота. Когато пухената възглавница е качествена и изработена по специална технология, тя е дишаща, не задържа влага и веднага след допир възстановява първоначалната си форма.
Ако си мислите, че с това се изчерпва цялата информация, която ви е нужна, за да се сдобиете с лукс възглавница, грешите. Тепърва трябва да решите коя е вашата. Има значителна разлика между изцяло пухена възглавница и такава в комбинация от пух и пера, както е важно и в какво съотношение присъстват те в пълнежа. Ако искате една възглавница да е по-мека, пухът в нея трябва да преобладава.
За тези, които хубава възглавница означава по-твърда, трябва да търсят такава с повече перца. Тя влиза в ролята на добре поддържаща много повече от изцяло пухените. В същото време е по-плътна и се сляга по-малко. Тайната е в умелата комбинация между пух и перушина. В Poohy знаем как да създадем продукти, които да отговарят на различните желания и навици на всеки клиент.

Как да изберете пухена възглавница, специално за вас

Има възглавници, които създават усещането за сън върху луксозен пухен облак.Такива са нашите, изработени изцяло от чист гъши пух с висока сила на запълване. Освен, че с тях цял живот ще се наслаждавате на нежна мекота, те са хипоалергични и изключително лесни за поддръжка дори в домашни условия.
Ако пък искате едновременно сигурна опора и мекота, то тогава обърнете внимание на
3 камерните натурални възглавници с пух. Тяхната специална конструкция съчетава ефирната мекота на пухчетата и поддържащата опора на перцата. Неслучайно в реномираните хотели търсят точно такава – луксозна възглавница, която да придържа главата, да сваля напрежението от раменете, но същевременно да е мека, пухкава и да запазва формата си.
Има още нещо, което е извънредно важно при избор на удобна възглавница. За да сте сигурни, че сте намерили перфектната пухена възглавница, помислете коя е любимата ви поза за спане. Ако предпочитате да заспивате по корем, избягвайте високите и твърди възглавници, за да предпазите гръбнака от болки. Пробвайте по-ниска, равна и мека възглавница.
Щом обичате да лягате настрани, на вас ви е нужна по-твърда и по-висока възглавница. Тя трябва да ви дава достатъчно сигурна опора, като следва естествените извивки на раменете, врата и главата. Възглавница със средна твърдост и височина е препоръчителна за хора, които спят предимно по гръб. Това би ги предпазило от неприятни схващания и дискомфорт. С какво още да се съобразите, когато купувате
възглавница от пух, може да прочетете тук.

Уверете се в качеството на продукта преди да купите

Щом веднъж намерите подходящата пухена възглавница, бъдете спокойни, че сте се погрижили за здравето си и че сутрин ще се будите отпочинали. За да продължите да се радвате на луксозното изживяване обаче, трябва да знаете, че поддръжката е задължителна и правилното третиране на спалните продукти, в това число възглавниците, е нещо, което трябва да включите в графика си за постоянно.
Внимателно помислете за калъфката. Нали не смятате, че тя е без значение и може да ползвате първата попаднала ви, без да знаете каква е материята ѝ. Би било повече от неуместно да похарчите пари за луксозна възглавница и да я пъхнете в некачествена калъфка. Доверете се на натурални материали, ако искате да се възползвате максимално от дишащата функция на пуха, а и да я усилите.
В Poohy знаем колко важна е обвивката, затова използваме платове, които са създадени за финия пълнеж от пух и пера. Материите са с висока плътност и изтъкани така, че нежните пух и перца да не излизат навън. Висококачествените памучни платове, освен че осигуряват нужния комфорт, предпазват от прах и акари.
Нашите платове са специално сертифицирани за липса на вредни вещества. Това ги прави подходящи както за малки деца, така и за хора с чувствителна кожа. Те са също толкова леки и ефирни, колкото и пухеният пълнеж в тях. Няма как да сте сигурни в качеството на изделието, ако не сте достатъчно информирани за всички продукти и суровини, вложени в него.

Също толкова мека и пухкава и след дълга употреба

Лесно е да се грижите за своите пухени възглавници. Просто следвайте инструкциите, които придружават всяко наше изделие. Препоръки за правилно пране и сушене може да прочетете обобщени тук. Ако прецените, че не разполагате с достатъчно време или не желаете да се занимавате с поддръжка у дома, потърсете услугите на най-близкото до вас специализирано химическо чистене.
Възглавниците от патешки или гъши пух имат още едно скрито предимство. Сами ще разберете колко е полезно то, когато се наложи да ги съхранявате. Без притеснение може да ги приберете във вакуумни торби и да ги пъхнете някъде, където няма да ви пречат. На тях им трябва съвсем малко местенце, а когато решите да ги ползвате отново, те ще заемат първоначалната си форма и пухкавост веднага.
Ако не сте сигурни точно кой е вашият продукт, винаги може да се доверите на нашата гаранция „Комфорт“. Тя включва период от 30 нощи, след който ако по някаква причина не сте удовлетворени от покупката, ние ще ви възстановим цялата сума. Попитайте ни и за нашата гаранция „Комфорт +“. Ако се възползвате от нея, ще имате възможност да поискате веднъж в рамките на 1 година да променим плътността на вашата възглавница. По всяко време може да се консултирате и с нашите специалисти, те с готовност ще ви помогнат в избора.