Възглавници с естествен патешки или гъши пух

С какво чувство се събуждате сутрин - спокойни, усмихнати и отпочинали или сковани от болки във врата, с главоболие и лошо настроение? Възглавницата, на която спите, е от значение за добрия сън и пълноценна почивка. Ние ви предлагаме едно истински луксозно изживяване – богат асортимент от възглавници от естествен патешки и гъши пух на ексклузивни цени.

Уникални дишащи и терморегулиращи свойства

Възглавниците служат за опора на главата по време на сън. Някои хора ги предпочитат по-плътни, а други по-ниски, но всички искаме възглавницата ни да бъде мека – колкото повече, толкова по-добре. Нашите пухени продукти отговарят на дори най-високите ви изисквания, особено моделите с 3-камерна конструкция.

3-камерната структура на пухените ни възглавници за спане осигурява равномерно разпределение на пълнежа. За разлика от обикновените изделия със синтетичен пълнеж, те не се сплескват под тежестта на главата, а остават приятно меки през цялото време. С такава възглавница ще се чувствате обгърнати от мекота, сякаш спите върху облак.

Трикамерната конструкция на възглавниците Silever Trio е съставена от ядро, съдържащо микс от нов бял патешки или гъши пух и много малък процент нови пера, които служат за допълнителна опора. Ядрото е обгърнато от две външни камери, съдържащи луксозен френски пух, който създава невероятен комфорт и усещане за разкош.

Различните хора търсят различни възглавници - със средна мекота, по-твърди и високи, и съвсем ниски или изключително меки. В колекцията ни всеки ще открие подходяща за нуждите му и супер удобна възглавница за спане. Купувачът избира в зависимост от това дали спи по гръб или по корем и дали страда от болки във врата и гръбнака. Ако все още не сте изпитали комфорта на естествените пълнежи, определено нямате представа колко много пропускате.

Качество на материалите без аналог

Възглавниците ни могат да бъдат категоризирани като луксозни, защото са изработени по най-новите технологии и с изключително високо качество на материалите. Пълнежите се закупуват от утвърдени европейски производители (френски и полски) и включват пух и нови фини перца с висока плътност и отлични терморегулиращи свойства.

Пухът е отличен изолатор, но също така притежава и свойство да „диша”. Поради триизмерната му структура и способност да задържа въздух, пухеният пълнеж е изолатор без аналог. Качественият пух има около 2 милиона пухкави нишки, които се припокриват и слепват, образувайки защитен слой от неподвижен въздух, който запазва топлината си през цялото време.

Този естествен материал няма топлещи свойства, както вълната и синтетичните влакна. Това означава, че пухените ни дълги възглавници – 70см няма да запарват кожата и да причиняват изпотяване. Благодарение на повишените им терморегулиращи свойства, те запазват телесната температура и отвеждат излишната влага. Изпотен скалп и залепнала коса не са проблеми, с които ще се събуждате на сутринта.

100% екологично чист и хипоалергичен продукт – характеристика, валидна за цялата ни гама продукти, представени в този раздел. Пухът и перата се изпират многократно (над 8 пъти при използваните от нас суровини) по специална технология. След това преминават през етап на стерилизация при висока температура, за да се премахнат напълно всички органични остатъци и прах.

Възглавниците ни са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. Пълнежите, както и външната материя (калъф), са изработени изцяло от естествени материали. За разлика от синтетиката, те не дразнят кожата и не допускат развитието на акари. Ако срещате затруднения с дишането нощем, може би е време да смените възглавницата си с някое от чудесните ни изделия.

Калъфът на възглавниците ни е изработен от 100% чист памучен перкал, изтъкан в трайна и непропускаща пълнежа сплитка лито. Класифициран е като downproof, което означава, че не допуска излизането навън на дори най-фините перца. Противоакарният плат служи като преграда пред болестотворните микроорганизми. Акарите са основен причинител на алергии към домашен прах.

Дълготрайност и лесна поддръжка

Естественият пухен пълнеж има многократно по-висока трайност от синтетиката. Той е с отлична въздухопроводимост, благодарение на която се предотвратява изпотяването и сплескването на възглавницата под тежестта на тялото. След пране, включително машинно, разпределението на пълнежа остава равномерно, благодарение на камерната структура на изделието.

В нито един универсален или специализиран физически магазин за възглавници няма да откриете изделия с толкова високо качество и дълготрайност, подлежащи на машинно пране и сушене. За да избегнете нуждата от често пране, препоръчваме да използвате сменяеми калъфи, които са по-непретенциозни по отношение на изпирането.

Предлагаме ви не само изключително луксозни спални аксесоари, но и максимално достъпен и удобен начин за тяхното закупуване. Възползвайте се от възможността за лесна онлайн покупка с безплатна доставка на поръчаните изделия, в случай че стойността им надвишава скромната сума от 50лв. Продуктите ни се предлагат с дву-годишна гаранция за качество и комфорт, както и с опция за връщане в 30-дневен срок.

Какво да изберете – патешки или гъши пух?

Изборът между превъзходните ни възглавници с гъши и с патешки пух не е толкова лесен, тъй като и двата вида продукти имат своите уникални характеристики и отговарят на различни предпочитания. Вероятно е да се объркате при отличното представяне на всеки модел, затова ще се постараем да ви насочим към различните нюанси, от които да се ръководите в решаване на тази дилема.

Патешки пух

Качеството на продукта е основният мотив, който води купувачите в техния избор, а след него е цената. Ако си търсите мека и пухкава дълга възглавница 50 х 70, но се колебаете между патешки и гъши пух, изберете продукт с патешки пълнеж. Възглавниците от серията Excellence са отличен избор, запълнени с натурален, супер чист френски патешки пух и облечени в напълно downproof тъкан Down Batiste с 280 нишки.

Друг важен аспект на възглавниците с патешки пух е тяхната структура. Те предлагат малко по-твърдо усещане от продуктите с гъши пухов пълнеж, но именно това им качество ги прави предпочитани от мнозина. Изделията, запълнени изцяло с пух, са по начало по-меки, почти въздушни. При натиск те имат свойството да слягат твърде много – главата потъва в тях и се губи желаната височина.

Покупката на пухен спален аксесоар е свързана с по-крупна първоначална инвестиция. В този случай е логично да се поинтересувате за издръжливостта на конкретния вид продукти. Макар и доста устойчиви на употреба, патешките пухови пълнежи са по-малко издръжливи, поради по-малкия размер на пухените клъстери.

И все пак, какви са предимствата на гамата хубави възглавници от сериите Exellence, Silver Trio и двукамерната Silver Duo? На първо място, те са по-икономичен вариант, предлагайки разкошно усещане и стабилност по време на сън, без да се жертва луксозното усещане на пуха. Освен това, по-твърдата структура осигурява добра опора за главата и врата, което може да бъде от полза за хората, които предпочитат възглавницата им да е малко по-твърда.

Преди да закупите пухена възглавница от патешки пух, трябва да сте наясно, че при тази група продукти се срещат изделия с характерна миризма на птиче оперение. Избирайте сред възглавниците на реномирани производители, каквито сме ние от Poohy. В нашата продукция миризмите са сведени до минимум чрез многократни процеси на почистване и стерилизация.

Гъши пух

Инвестирането в няколко големи възглавници за всеки член на семейството от сериите Grand Lux Pillow, Charme, Classic Goose и др., ви гарантира луксозно изживяване и невероятна мекота по време на сън. Пухените клъстери на гъските са по-големи и по-пухкави, което означава по-мека и по-луксозна възглавница.

Структурните особености на гъшия пух също така допринасят за по-високата му устойчивост на компресия и износване. Поради тази причина възглавниците, запълнени с такъв естествен материал, са по-издръжливи на ежедневна употреба и ще запазят обема и визията си по-дълго във времето, осигурявайки многобройни нощи спокоен и здрав сън.

Гъшият пух се смята за хипоалергичен, особено ако е преминал през многократни етапи на почистване и дезинфекция. Поради тази причина хората, страдащи от алергии, избират нашите големи възглавници за спалня с гъши пълнежи. Презастраховката не е навредила никому, и ние адмирираме всяка предпазливост, когато се касае за личното благополучие и здравето.

Ползите от покупката на възглавница с пълнеж от гъши пух са огромни, особено за ценителите на аристократичния лукс. Те са по-обемни, но същевременно по-меки, способни да се адаптират мигновено към формата на главата и врата. При тази група изделия думата „неудобна”, която често използваме по адрес на възглавниците, просто не съществува.

По-добри изолационни свойства – това е валидно за пълнежите от гъши пух. Следователно, при ниски температури възглавницата ще поддържа топлината на главата, но няма да предизвиква изпотяване и да държи топло през лятото. Това свойство на пуха се дължи на неговия „Loft” – повдигната структура на малките пухчета.

При правилна грижа закупените възглавници за сън с гъши пух могат да издържат по-дълго, което ги прави полезна инвестиция за дома, обещаваща дълготраен комфорт. Нека не се заблуждаваме – цената им е по-висока от тази на масово предлаганите продукти, но тук говорим за вашия здрав сън и максимален комфорт.

Какво да вземете предвид, когато избирате между гъши и патешки пух?

Когато избирате между нашите удобни възглавници с патешки и гъши пух, освен от бюджета, трябва да се ръководите и от предпочитанията си за твърдост. Ако искате по-меко и потъващо усещане, изберете гъшите ни пълнежи. Ако ви е нужна по-стабилна опора за главата и врата, възглавниците с пачи пух са по-доброто решение.

Хората, чиито предпочитания за твърдост се движат в златната среда, имат огромен избор сред продуктите с миксирани пълнежи – пух и пера в различно съотношение. Такива са дву и трикамерните ни модели, които предлагат отличен баланс между мекота и опора. Детските ни серии малки възглавници Silver Junior и Junior Classic съдържат съответно 30% и 60% пух.

Друг съществен нюанс на възглавницата е свързан с климата в региона и температурата в спалнята през зимата. Макар и двата пълнежа да са отличен топлоизолатор, пухът от гъска демонстрира по-високи показатели. Това се дължи на факта, че гъските са студенолюбиви птици, обитаващи северните страни. Суровият климат се отразява на способността на пухчетата да поемат и задържат по-голямо количество въздух.

Помислете колко време и усилия сте готови да инвестирате в поддръжката на вашата възглавница, за която сте платили не малка цена. Възглавниците с гъши пух обикновено изискват повече грижи, за да се запазят в отлично състояние, като това често включва професионално почистване. За ваша радост, нашите изделия подлежат на машинно пране при умерени градуси и обороти.

В крайна сметка изборът между възглавниците с патешки и гъши пух се свежда до личните предпочитания и приоритети. След като разберете разликите и предимствата на всекиот двата вида пълнежи, можете да изберете възглавницата, която най-добре отговаря на вашите изисквания за комфорт, опора и издръжливост.

Oeko Tex class 1- защо е важен атрибут на възглавниците от естествен пух?

Така наречената дълга възглавница за спане е стандартна възглавница с размери 50 х 70см. Когато е запълнена с пухен пълнеж, е важно да се гарантира нейната хипоалергичност и безопасност за здравето на ползвателя. Нашите продукти са сертифицирани по Oeko Tex, class 1 за липса на вредни вещества, като това касае не само пълнежите, но и текстила, използван за изработка на външната обвивка - калъф.

Какво представлява тази сертификация и защо е важна, когато става дума за спално бельо и аксесоари за сън? Oeko-Tex Standard 100 и конкретно клас 1, е световно признат сертификат, който обозначава безопасността и екологичната устойчивост на текстила.Когато става въпрос за качествени възглавници с естествен пух, този сертификат играе решаваща роля за гарантиране, че продуктът не съдържа вредни вещества, което го прави безопасен за най-уязвимите групи от населението, включително бебета и малки деца.

Разбирането на значението на Oeko-Tex Class 1 за възглавниците с естествен пух включва задълбочаване в няколко ключови аспекта:

  • Здраве;
  • Безопасност;
  • Въздействие върху околната среда;
  • Доверие на потребителите.

Здравето и безопасността на потребителите са от първостепенно значение. Oeko-Tex Class 1 е най-строгата категория в системата за сертифициране Oeko-Tex, пригодена специално за продукти, използвани от бебета и малки деца. Този строг стандарт гарантира, че естественият пух, използван във възглавниците, е стриктно тестван за вредни химикали и алергени.

Стандартът определя много ниски прагове за остатъци от пестициди, формалдехид, тежки метали и други потенциално опасни вещества. За родителите и хората, страдащи от алергии, този сертификат осигурява спокойствие, гарантирайки, че сертифицираните, тоест най-добрите възглавници, няма да ги изложат на никакви токсични елементи, които биха могли да повлияят неблагоприятно на тяхното здраве.

Наред с грижата за здравето при използването на голяма възглавница с пух и пера, Oeko-Tex Class 1 подкрепя и екологично отговорните производствени практики. Процесът на сертифициране изследва не само крайния продукт, но и различните етапи на производството.

Това включва снабдяване със суровини, методи за обработка и довършителни операции, като се гарантира, че всяка стъпка от производствения процес се придържа към екологичните стандарти. За възглавниците с естествен пух това означава, че пухът е получен по начин, който зачита хуманното отношение към животните и минимизира въздействието върху околната среда.

Устойчивите, екологични практики от веригата на доставки и надолу, помагат за запазване на биоразнообразието и намаляване на замърсяването на околната среда, което е все по-важно в свят, изправен пред значителни екологични предизвикателства.

Строгите тестове на стандарта Oeko-Tex Class 1 също така укрепват доверието на потребителите. На съвременния пазар, където потребителите са все по-информирани и взискателни, сертификати като Oeko-Tex осигуряват надежден еталон за качество и безопасност. Когато потребителите видят етикета Oeko-Tex Class 1 върху нашите удобни възглавници за сън с естествен пух, те са сигурни, че продуктът е преминал цялостни тестове и отговаря на високи стандарти за безопасност.

Това доверие е особено важно за спалните възглавници с размери 40 х 60см, предназначени за деца, тъй като родителите са много предпазливи по отношение на материалите, които влизат в близък контакт с техните рожби. На практика сертификатът Oeko-Tex се превръща в символ на надеждност и превъзходство.

Процесът на сертифициране по Oeko-Tex Standard 100 е прозрачен и се актуализира непрекъснато, за да може да отразява най-новите научни познания и регулаторни изисквания. Този динамичен характер на сертифицирането гарантира, че луксозните възглавници за спалня с естествен пух, носещи етикета Oeko-Tex Class 1, са постоянно безопасни и отговарят на текущите стандарти за безопасност.

Постоянните актуализации и подобрения в критериите за тестване означават, че производителите трябва да поддържат високи стандарти и да са в крак с новите практики за безопасност и опазване на околната среда. Сертификатът потвърждава пред всеки наш клиент, че е инвестирал в най-добрата възглавница, предлагана на българския пазар.

Fill Power – една от най-важните характеристики на пухената възглавница

Твърдостта и еластичността на пуха го правят един от най-предпочитаните пълнежи за спални изделия. Най-удобната възглавница може да бъде по-мека и плоска за един или по-стегната и обемна за друг. Качеството на тези изделия зависи до голяма степен от една ключова величина, наречена „Fill Power” или сила на запълване.

Малко хора познават този важен показател за еластичност на пуха, но той е използван в целия свят, затова си струва да му отделим нужното внимание. Накратко, Fill Power (F.P.) е специална характеристика, която описва способността на определено количество пух да запълни определен обем. Или, казано с прости думи, това е обемът на пуха в една унция (единица за измерване на маса).

Fill Power измерва способността на пухчетата да се възстановяват след компресиране. Това е важна характеристика за качеството на пуха. В крайна сметка предимството на луксозните ни големи възглавници за спане е, че при притискане следват контурите на главата и раменете на спящия човек, след което бързо възвръщат първоначалния си обем и отново стават пухкави и меки.

Когато избирате нова възглавница, обърнете внимание на този показател. Ако моделът, който ви интересува, има сила на запълване под 350 единици - това не е много добър продукт. При възглавниците с висококачествен пълнеж индикаторът трябва да бъде 450-500 единици (cuin). При най-удобните възглавници, най-деликатните пухчета отговарят на 700-800 единици F.P. В тях съдържанието на малко по-груби пера е не повече от 10%.