Детски олекотени завивки

Всички детски олекотени завивки Poohy са изработени от 100% натурални материали с уникални свойства що се отнася до изолация и абсорбиране на пот. Пълни са с висококачествен нов супер чист френски патешки пух със сила на запълване от 650 cuin, обвити в 100% памучен плат. Детето ви заслужава пухената топла прегръдка, която ние сме се потрудили да създадем специално за него. За децата, ние избрахме най-добрите материали и подходящите методи на производство, за да гарантираме техния комфорт и безопасност.

100% естествен продукт

Завивките, предлагани на пазара днес, се делят на две основни категории – естествени и изкуствени. Едва ли има човек, на когото не е пределно ясно, че предимство по всички важни показатели има натуралният продукт. Особено, когато се касае за децата ни, за които винаги искаме най-доброто, превъзходството на една детска олекотена завивка с пух е решение без аналог.

Детските ни спални изделия са изработени от изцяло натурални материали. Пълнежите на завивките се състоят от 90% нов френски патешки пух с превъзходно качество. Останалите 10% заемат внимателно подбрани нови Super Flexy перца. Пухът, използван за запълване на олекотените ни юрганчета, е с безупречно качество и отлични характеристики.

Външните материи – калъфите, са изтъкани от 100% висококачествен чист памук. Памукът е също натурална (растителна) суровина, притежаваща качества, недостижими от синтетичните влакна. Той не дразни чувствителната детска кожа, а създава единствено приятно усещане при допир. Позволява на тялото да диша и да се проветрява, като същевременно поема излишната влага и я извежда навън.

С какво пухеният пълнеж превъзхожда всички останали материали?

Естествените пухени пълнежи нямат алтернатива по отношение на топлинни и изолационни свойства. Пухът е изключително топъл материал, но благодарение на специфичната му структура, той е подходящ за запълване не само на зимни, но и на летни олекотени детски завивки. Структурата му наподобява гроздовидно разположени множество власинки, образуващи плътни зони, където се задържа въздух.

Способността на пуха да абсорбира и запазва въздуха, прави завивките, напълнени с него, толкова пухкави, меки и ефирни, но същевременно приятно топли и удобни. Пухените пълнежи са отличен терморегулатор, помагащ да се поддържа оптималната телесна температура по време на сън. Пухкавата материя регулира топлообмена и влажността, отвеждайки излишната влага навън.

Децата са постоянно активни, включително докато спят. При тях нощното изпотяване е по-често срещано, отколкото при възрастните. Затова е важно завивката, с която ги покриваме, когато си почиват, да не запарва кожата и да не предизвиква изпотяване. Синтетичните бебешки и детски юргани, дори тези от висок клас, не са способни да предложат комфорта, характерен за пухените.

Каква е ролята на перцата?

Миниатюрните бели патешки пера заемат до 10% от състава на завивките за деца от всички размери. Тяхното присъствие в луксозните ни изделия е от значение за представянето на детското спално бельо, защото без достатъчно количество пера не може да се постигне нужната плътност и стабилност на изделието върху детското креватче.

Перата се влагат както в завивките, така и във възглавниците, за да осигурят максимално удобство. Конструкцията на пуха осигурява добра изолация и циркулация на въздух, но без допълнителната тежест на перата, завивките ще се смъкват и изместват. Изборът е индивидуален, но по-тежките юрганчета са подходящи за малчуганите с по-неспокоен сън.

Прецизно почистване и дезинфекция на суровината

Тъй като пухчетата са отгледани от птиците в съвсем различни условия от тези, които намираме за подходящи за децата ни, обработките за постигане на необходимата чистота са от огромно значение. Патешкият пух, използван за запълване на олекотените ни детски завивки за легла, се изпира над 8 пъти, след което преминава високотемпературна стерилизация, за да се премахнат изцяло възможните органични остатъци, патогени и прах.

Чистотата е ключово условие за използването на този вид натурални пълнежи, за да се избегнат алергични реакции у по-чувствителните деца. Това означава, че дори идеално чист, пухът не бива да влиза в директен контакт с малките ни любимци. Този материал обаче, поради миниатюрната му структура, има неприятното свойство да се промушва през малките отвори на външната материя, с която е облечена всяка от завивките.

Вдишването на микроскопичните власинки на пухчетата и перцата, както и полепването им по кожата, може да отключи алергии. Поради тази причина, ние използваме специално изтъкани памучни материи (100% памучен перкал) с много плътни нишки лито, през които не могат да преминат не само части от пълнежите, но и акарите. Пухените ни детски олекотени завивки от всички размери са екологично чист и хипоалергичен продукт.

Ако любимото ви същество страда от алергия към домашен прах, единственото, което можете да направите, за да му осигурите спокоен сън и свободно дишане, е да му подарите мека и фина олекотена детска завивка. Противоакарните ѝ свойства са тествани и доказани. Перкалът с над 200 нишки действа като ефективна преграда пред болестотворните микроорганизми.

Това не са просто празни твърдения, а факт, потвърден от задължителните тестове, на база на които всяка от завивиките, включена в колекцията ни, е сертифицирана по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. На изискванията на стандарта отговарят не само пълнежите, но и платовете, използвани за направа на външните калъфи.

Какво предлагаме на грижовните родители?

Категорията съдържа разнообразие от детски зимни олекотени завивки, както и такива за лятото. Изделията са изработени в различни размери, за да отговорим на нуждите на малчуганите от всички възрасти. Конструкцията на изделията е оформена по начин, позволяващ обособяване на множество вътрешни камери. Те задържат пуха на място и гарантират мекотата на изделията.

Родителите, желаещи да подарят разкош и комфорт на децата си, могат да избират между юрганчета с пух за бебешки креватчета и такива за по-големи деца. Изделията ни са предназначени за различните годишни времена. Имаме летни, пролетно-есенни и топли зимни модели.

Всяка детска завивка от колекцията ни съдържа 90% чист френски патешки пух с отлична чистота и качество. Плътността на запълване е ключов показател за качеството на изделията, затова нашите са с плътност на запълване 650 cuin или 160г. на квадратен метър. Показателят е валиден за моделите с различно сезонно предназначение.

Имате възможност да изберете перфектно изработени пухени юрганчета в различни размери – от 85 х 65см. до 120 х 150см. Имаме пълната готовност също така да изпълним индивидуални поръчки по размери, отличаващи се от стандартните. Знайте, че всяка мека пухена завивчица е изработена специално за вас с грижа и внимание към вашето прекрасно дете.

Бързаме да успокоим загрижените родите, че дори една по-плътна детска зимна олекотена завивка се поддържа изключително лесно. Можете да я изпирате в пералня машина и да я сушите в сушилня. За да си спестите честото пране, препоръчваме да обличате завивката в сменяеми пликове. които са с по-малко изисквания относно прането и изсушаването.

Как да изберем пухено юрганче за дете?

Изборът на детска лятна олекотена завивка за любимото същество не е проста задача. Малко съвременни родители са склонни да купят първия попаднал им детски юрган, само защото цената му е много изгодна. Родителите искат най-доброто за децата си и са склонни да се лишат от много неща, за да им осигурят комфорта, който те заслужават.

Когато избирате между изделия с гъши или патешки пух, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, за да осигурите най-доброто за нуждите на вашето дете:

Сила на запълване (Fill Power): този параметър се отнася до височината и изолационния капацитет на пухения пълнеж. Гъшият пух обикновено има по-висока сила на запълване в сравнение с патешкия, което означава, че може да осигури повече топлина при по-малко тегло. За едно дете, завивка със средна до висока сила на запълване, може да предложи желаната топлина, оставайки лека и удобна.

Температура и климат: Избирайки някой от нашите детски олекотени юргани, трябва обезателно да вземете под внимание температурата в стаята на детето, както и климатичните условия във вашия регион. Ако детенцето спи неспокойно или търсите подходящ продукт за по-хладните месеци от годината, нашата колекция пролет-есен е отлично решение. В отопляемите помещения през зимата не е нужно да се използва твърде плътен юрган.

Алергии: Както гъшият, така и патешкият пух могат да предизвикат алергии при някои подрастващи, въпреки че гъшият пух обикновено се счита за хипоалергенен поради по-големите си клъстери. Ако детето ви има алергии или чувствителност към домашен прах, потърсете продукти, обозначени като хипоалергенни или подходящи за астма. Нашите са точно такива.

Издръжливост: Гъшият пух обикновено е по-издръжлив и устойчив от патешкия. Децата често са доста активни в леглата си, което може да причини известно износване на завивката с течение на времето. Една лека лятна детска завивка с гъши пух може да е по-добър избор, ако търсите дълготрайно спално бельо.

Бюджет: Завивките с патешки пух обикновено са по-достъпни от тези с гъши пълнеж. Ако оперирате в рамките на определен бюджет, при нас можете да намерите висококачествена завивка с патешки пух, която отговаря на нуждите на вашето дете и представите ви за комфорт, без да харчите повече от планираното.

Етични съображения: Много от съвременните родители държат изключително много на етичното добиване на пуха. Както гъшият, така и патешкият пух могат да бъдат събрани отговорно, но е от съществено значение да проучите и изберете реномиран производител, който следва етични производствени практики. В това отношение можете да ни се доверите напълно.

Поддръжка: детското спално бельо изисква по-често почистване и поддържане на добра хигиена. Ето защо е важно да изберете нашите висококачествени детски летни олекотени завивки, тъй като те могат да се перат в пералня машина при стриктно спазване на указанията за пране. Калъфите им са изработени от противоакарен плат, действащ като преграда за акарите.

В крайна сметка, комфортът на детето ви е водещият мотив при покупката на пухено юрганче. На съвременния пазар е трудно да намерите по-добро решение от нашите луксозни завивки за детски легла с пухен пълнеж. Влагайки малко повече пари в приготовлението на детското легло, ще бъдете радостни да забележите, че любимото ви същество спи по-спокойно и не се буди изпотено, дори през топлите летни нощи.