олекотена завивка гъши пух

Лукс, високо качество и неповторим сън.

Гушнете този изключително рядък полски гъши пух, обвит във фино и гъсто изтъкан памучен перкал, и сънят Ви ще е вече перфектен.

Качественият гъши пух е най-добрият и лек изолатор (естествен или изкуствен) познат на човека, с изключение на пухът от дива патица наречен EiderDown. Той е изключително еластичен и дишащ.

В Poohy.bg ще откриете съвършенството под формата на мека, лека и изключително комфортна завивка. Колекцията ни от луксозни завивки от гъши пух ще впечатли дори и скептиците. Пухените изделия са изработени с висок клас естествени гъши пух, внос от Полша по иновативна технология. Те са екологично чисти, хипоалергични и по-комфортни от всичко, което сте виждали до момента.

Особености и предимства на материала

Завивките често се предлагат под наименованието „пухени”, без реално да са такива. В повечето случаи се използват леки изкуствени пълнежи, наречени така, заради обемната им пухкава структура. Пухът обаче е специфична суровина, за която хората знаят твърде малко. Той е много по-различен от перата на птиците – и като структура, и по отношение на свойствата.

Основната разлика между пуха и перата на птиците е в твърдостта на двата вида оперяване. Перото има ясно забележима твърда ивица в средата, към която са закрепени мъхестите власинки, докато пухът е със съвсем фина структура, при която перото е почти незабележимо. Пухът заема малка част от оперението на птиците. Среща се главно в областта на гърдите и около краката. Неслучайно той струва около 3 – 4 пъти повече от перата.

Една завивка гъши пух с високо качество съвсем логично е много по-скъпа от останалите видове юргани, включително, направени от други естествени материали като вълна и памук. Пухеният пълнеж е материал, който се добива трудно, а същевременно има уникални свойства и характеристики. Пухеното легло е било винаги, и ще продължава да бъде символ на лукс, комфорт и разкош.

Лекотата на една топла завивка с гъши пух е пословична, но знаем ли всъщност колко лек е този материал? Пухените ни юргани са съставени от 90% пухена материя и само 10% нови фини перца от гъска. Теглото на пълнежа е едва 250гр. на квадратен метър, което означава, че завити с такъв юрган, тялото ви на практика почти няма да го усеща.

Първокласни материали и изработка

Колекцията ни от олекотени завивки от гъши пух се отличава от болшинството родни и вносни изделия по високото качество на материали и изработка. Пълнежът от пухени фибри е внимателно селектиран от нашите експерти. Преминал е 8 етапа на измиване, след което е подложен на стерилизация при висока температура, за да се премахнат всички органични остатъци и прах.

Завивките ни са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. Това ги прави подходящи за хора с чувствителна кожа и малки деца. Фините перца и пухени фибри са вложени плътно със сила на запълване от 700 - 800 cuin. Пухените пълнежи с такава структура улавят по-голямо количество въздух за една по-добра термоизолация.

Пълнежът е обгърнат от 100% памучен перкал, 280 нишки, класифициран като downproof, което означава, че е невъзможно дори миниатюрните перца да излязат през порите на външната материя. Памучната материя повишава качеството на завивката многократно, притежавайки свойството да позволява на кожата да диша и да се проветрява.

Платът, представляващ обвивката на изпълнената с гъши пух завивка е плътен, но същевременно изключително лек и деликатен. Структурата му представлява ефективна преграда за акарите. Акарите са дребни микроорганизми, обитаващи спалното бельо и меките покрития на леглата, отговорни за голяма част от алергиите и респираторните проблеми.

Уникални характеристики на нашите продукти

Всяка олекотена завивка от гъши пух, произведена от нас, притежава уникални характеристики и свойства, каквито трудно ще откриете в други български и вносни продукти. Технологията и методите на запълване на пухения пълнеж осигуряват по-висока терморегулация. Това означава по-добро запазване на телесната топлина с извеждане на излишната влага.

Хипоалергичните свойства на завивките са тествани и доказани. Както пълнежът, така и платовете са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на опасни за здравето вещества. Обгръщайки тялото ви, те няма да затрудняват вашето дишане, включително ако страдате от алергии към домашен прах или от други дихателни проблеми.

Пухеният пълнеж не може да разгърне уникалните свойства на естествен изолатор ако завивката не е конструирана правилно. Разместването на фините пухчета и концентрирането им в една точка би била неизбежна. Ето защо ние залагаме на специална конструкция с реални вътрешни стени тип Касетен. С нея се постига смайващ обем, комбиниран с невероятна лекота.

Всяка наша олекотена завивка с гъши пух представлява съчетание от вътрешни преградни стени и външни бордове, обкрайчени с паспел, придаващи ѝ плътност, за да не се смъква по време на сън и под влияние на движенията. Лекотата често се свързва със свойството на завивките да се смъкват от леглото, но изделията, предлагани от нас са коренно различни. Те създават пълен комфорт.

Каталогът ни включва страхотни решения за всеки сезон. Пухените ни завивки се делят на много топли, топли, пролетно-есенни и летни. Различават се по процентното съотношение в количеството на пуха и перата, както и по силата на запълване, обозначена с мярката „cuin”. Теглото на пълнежа е различно за различните размери. Можете да се информирате за този показател от индивидуалните описания на нашите продукти.

Категорията е място за любителите на лукса, тоест за хората, които не се задоволяват с нищо посредствено, когато се касае за личния им комфорт.

Какво всъщност представляват завивките, запълнени с гъши пух

Често в студените зимни месеци си мечтаем за топлата прегръдка на една мека и ефирна завивка от гъши пух. За някои тя е реално притежание, а за други – планирана покупка. И в двата случая хората познават слабо изделието, което ги дарява с комфорт и топлина. Ето защо ние си поставихме за цел да ви запознаем с особеностите на продуктите от този раздел.

 Пухените юргани са интересни със съдържанието на вътрешността им. При някои продукти съставът на пълнежа е 100% пух от гъска, а при други имаме комбинация от 90% пух и 10% малки нови пера. И в двата случая става въпрос за изделия, които са обемни, но в същото време изключително леки.

Една от ключовите характеристики на качествените завивки от гъши пух е способността им да задържат топлината, като същевременно позволяват на кожата да диша. Пълнежът им се състои от малки пухени групи, създаващи множество въздушни камери, които задържат топлината. Колкото повече пух се използва за запълване на една завивка, толкова по-високи са нейното качество и цена.

Изделията, запълнени с пух, нямат аналог сред останалите видове спално бельо с естествени и синтетични пълнежи. Тези свойства се дължат на уникалните характеристики и структура на гъшия пух. Пухчетата, събрани от специално отглеждани за целта гъски, са еластични, здрави, леки и с добра топлопроводимост. Гъшият пух се различава от патешкия по по-високата си еластичност, устойчивост и дълготрайност.

Благодарение на тези свойства и най-голямата завивка с гъши пух 200 x 220 см ляга правилно на леглото, възстановява по-бързо обема си след употреба и следователно запазва по-добре топлината. Специфичната структура на малките гъши пухчета им позволява да задържат максимално количество въздух, превръщайки се в перфектен топлоизолатор.

Пълнеж на завивките – защо е от значение?

Пухените юргани могат да бъдат запълнени с различни видове птиче оперение, което влияе на тяхната топлина, тегло и цена. В зависимост от пълнежа, завивките имат различни свойства. Тези свойства могат да бъдат благоприятни за една група потребители, но да не отговарят на нуждите на друга.

Пълнежите в завивките включват най-често:

  • 100% пух. Завивката, запълнена изцяло с гъши пух е лека, мека и топла. Тя задържа добре топлината и осигурява добра вентилация. Изделията от 100% пух обикновено са доста по-скъпи;
  • Пера. Перото е по-голямо и по-тежко от пуха, но то също има добри изолационни свойства и способност да задържа топлина;
  • Пух и пера. Комбинацията от пух и пера осигурява отличен баланс между топлина и плътност. Макар че лекотата е плюс на пухените изделия, плътността е не по-малко важна. Тя позволява на завивката да запазва правилна позиция на леглото и да не се смъква по време на сън.

Изборът на пълнежа зависи от личните предпочитания на купувача, както и от цената, която той е готов да плати за завивка с гъши пух. Все повече хора осъзнават, че качеството на спалното бельо играе огромна роля за добрия сън и пълноценна почивка. Покупката на което и да е от нашите изделия не е лукс или каприз, а инвестиция в собственото благополучие.

Каква е връзката между топлината на завивката и плътността на пълнежа?

Топлината на една завивка зависи от множество фактори, включително от плътността на пълнежа. Обикновено, колкото по-висока е плътността, толкова по-топла и по-тежка ще бъде завивката. Плътността на пълнежа се определя от количеството пух на квадратен метър. Колкото повече пух има в един квадратен метър, толкова по-висока е плътността на пълнежа и толкова по-топъл ще бъде юрганът.

Плътността на пълнежа на един юрган с гъши пух обикновено се измерва в грамове на квадратен метър (g/m²). Средната плътност на пълнежа при олекотените изделия е между 150 и 300 g/m², докато при по-топлите зимни модели плътността на пълнежа може да бъде около 500 g/m² и повече.

Как се усещат завивките с гъши пух?

Усещането при използването на завивки с пухен пълнеж може да варира в зависимост от качеството, плътността и други характеристики на самото изделие, както и от личните предпочитания на потребителя. Макар усещането при използване на пухени юргани да е строго индивидуално, има общи характеристики, които се усещат от всеки.

Юрганите, запълнени с гъши пух са меки, леки и пухкави. Пухените клъстери създават множество въздушни камери, които улавят топлината и създават меко, пухкаво усещане. Една от характеристиките на завивките е способността им да запазват топлината на тялото, като същевременно позволяват на кожата да диша. Тоест, завивката е топла, без да ви прегрява.

Преди всичко основната задача на всички завивки с гъши пух е да създават усещане за комфорт и уют. Те могат да бъдат доста дебели и меки и въпреки това да осигурят нежно, безтегловно докосване до кожата. Имаме подходящи изделия за всеки сезон, както и всесезонни модели, за да не се налага да се лишавате от нежната пухена прегръдка на любимия си юрган при смяна на сезоните.

Защо гъшият пух е по-добър от други пълнежи?

Гъшият пух е идеална алтернатива на другите видове пълнежи за спално бельо като пера или синтетична вата. Пухът е мек и фин и задържа топлината много добре, което е особено полезно през студените зимни нощи. Когато става въпрос за топлина и мекота, гъшият пух е победител. Въпреки че завивката със сигурност ще ви топли, тя ще бъде лека и лесна за преместване.

Благодарение на въздуха в структурата на пуха, който създава височина и пространство, топлият юрган от гъши пух запазва топлината на тялото много добре и се адаптира към неговите контури, осигурявайки максимален комфорт по време на сън. Друго предимство на пуха е дишащата му структура.

Обикновено свързваме топлите юргани с изпотяване и запаряване на кожата, но при естествения пухен пълнеж това не се случва. Материалът е отличен терморегулатор и притежава свойството да отвежда незабавно влагата навън. Това означава комфортен нощен сън благодарение на оптималното регулиране на телесната температура.

Инвестицията в олекотена завивка с гъши пух си заслужава по много причини. Струва си да я направите, ако искате да си подарите едно луксозно и глезещо изживяване по време на сън. Ако страдате от студени крайници или ви е нужна повече топлина през зимата, не е нужно да се примирявате с евтините синтетични изделия, предлагани на масовия пазар.

Завивките с добро качество, каквито безспорно са нашите, ще ви служат вярно в продължение на дълги години. Те са и по-лесни за почистване, изисквайки стандартна поддръжка. Юрганите ни с гъши пух могат да се перат и сушат машинно, така че забравете опасенията си за допълнителни разходи в близкото химическо чистене. Нашите продукти ще ви се отплатят с комфорт, здрав сън и отлична кондиция.

Колко важно е качеството на калъфа на завивката?

Качеството на материята на една първокласна олекотена завивка гъши пух е от първостепенно значение поради редица причини, главно свързани с комфорта, издръжливостта и цялостното изживяване при спане. Гъшият пух, известен с изключителните си изолационни свойства, се използва като пълнеж поради несравнимата си способност да осигурява топлина, без да добавя тегло или обем. Без висококачествено покритие обаче, ползите от пуха могат да бъдат компрометирани.

Едно от основните предимства на висококачествената външна материя е способността ѝ да държи пълнежа стабилно на място. Добре конструираният калъф е ушит от плътно изтъкана „ Downproof” материя, която предотвратява разместването и излизането на пуха, осигурявайки равномерно разпределение на топлината в цялата олекотена завивка от гъши пух. Това не само повишава комфорта, но и удължава живота на изделието, намалявайки вероятността от неравномерно износване и разкъсване.

Освен това качеството на калъфите за олекотени завивки с гъши пух влияе пряко върху техните дишащи и влагоотвеждащи свойства. Пухът регулира телесната температура по естествен начин, позволявайки на излишната топлина и влага да излязат навън, като по този начин предотвратява прегряването и осигурява комфортна среда за сън. Висококачествено покритие, изработено от дишащи материали, улеснява този процес, насърчавайки въздушния поток и подобрявайки цялостното изживяване при употреба.

Издръжливостта на завивката е от решаващо значение за дълготрайното удовлетворение от покупката. Доброто покритие, изработено от издръжливи материали с подсилени шевове, е по-устойчиво на разкъсвания, надраскване и цялостно износване. Това гарантира, че завивката ще бъде в отлично състояние години наред, запазвайки своята височина и изолационни свойства дори след многократна употреба и пране.

100% бял памучен перкал – най-добрата обвивка за пуха

Една основателна причина да изберете нашите олекотени завивки от гъши пух е високото качество на външната им обвивка. Калъфите със структура тип „Касета” са изработени от 100% памучен перкал, класифициран като „Downproof”, което означава, че не пропуска пълнежа навън. Материята е изключително плътна (280 нишки на кв.см), но в същото време супер нежна и лека.

Когато става въпрос за избор на материята за една луксозна завивка от гъши пух с по-висока цена, памучният перкал се откроява като правилен избор с многобройните си предимства. Перкалът е плътно изтъкан плат с чисто, матово покритие, характеризиращ се с гладка текстура и дишаща структура. Има няколко причини, поради които памучният перкал е идеален за завивки:

  • Въздушна циркулация. Памукът във всичките му разновидности е силно дишаща материя, позволяваща на въздуха да циркулира свободно.Той насърчава оптималния въздушен поток и помага за регулиране на телесната температура, поддържайки оптимален комфорт през цялата нощ;
  • Здравина. Перкалът, в който е облечена всяка двойна и единична завивка гъши пух, е известен със своята здравина и устойчивост на намачкване. Благодарение на калъфа, юрганът става подходящ за ежедневна употреба. Стегнато изтъканата материя запазва качеството си пране след пране;
  • Мекота: Въпреки плътната си текстура, памучният перкал е изключително мек и гладък на допир.С всяко пране на вашия комфортен юрган гъши пух материята ще става още по-мека, осигурявайки луксозно изживяване по време на сън.

Перкалът е 100% памучен плат, който няма особени изисквания относно поддръжката. Пълнежът от фини пухчета е факторът, с който трябва да съобразите почистването. Калъфите на луксозните ни изделия преминават през всяко пране, без да губят формата и структурата си. Избирайки нашите изискани юргани от гъши пух с изгодни цени, вие си гарантирате комфорт, пълноценна почивка и приятно изживяване както за тялото, така и за душата.