Завивки Гъши пух

Лукс, високо качество и неповторим сън.

Гушнете този изключително рядък полски гъши пух, обвит във фино и гъсто изтъкан памучен перкал, и сънят Ви ще е вече перфектен.

Качественият гъши пух е най-добрият и лек изолатор (естествен или изкуствен) познат на човека, с изключение на пухът от дива патица наречен EiderDown. Той е изключително еластичен и дишащ.

В Poohy.bg ще откриете съвършенството под формата на мека, лека и изключително комфортна завивка. Колекцията ни от луксозни завивки от гъши пух ще впечатли дори и скептиците. Пухените изделия са изработени с висок клас естествени гъши пух, внос от Полша по иновативна технология. Те са екологично чисти, хипоалергични и по-комфортни от всичко, което сте виждали до момента.

Особености и предимства на материала

Завивките често се предлагат под наименованието „пухени”, без реално да са такива. В повечето случаи се използват леки изкуствени пълнежи, наречени така, заради обемната им пухкава структура. Пухът обаче е специфична суровина, за която хората знаят твърде малко. Той е много по-различен от перата на птиците – и като структура, и по отношение на свойствата.

Основната разлика между пуха и перата на птиците е в твърдостта на двата вида оперяване. Перото има ясно забележима твърда ивица в средата, към която са закрепени мъхестите власинки, докато пухът е със съвсем фина структура, при която перото е почти незабележимо. Пухът заема малка част от оперението на птиците. Среща се главно в областта на гърдите и около краката. Неслучайно той струва около 3 – 4 пъти повече от перата.

Една завивка гъши пух с високо качество съвсем логично е много по-скъпа от останалите видове юргани, включително, направени от други естествени материали като вълна и памук. Пухеният пълнеж е материал, който се добива трудно, а същевременно има уникални свойства и характеристики. Пухеното легло е било винаги, и ще продължава да бъде символ на лукс, комфорт и разкош.

Лекотата на една топла завивка с гъши пух е пословична, но знаем ли всъщност колко лек е този материал? Пухените ни юргани са съставени от 90% пухена материя и само 10% нови фини перца от гъска. Теглото на пълнежа е едва 250гр. на квадратен метър, което означава, че завити с такъв юрган, тялото ви на практика почти няма да го усеща.

Първокласни материали и изработка

Колекцията ни от олекотени завивки от гъши пух се отличава от болшинството родни и вносни изделия по високото качество на материали и изработка. Пълнежът от пухени фибри е внимателно селектиран от нашите експерти. Преминал е 8 етапа на измиване, след което е подложен на стерилизация при висока температура, за да се премахнат всички органични остатъци и прах.

Завивките ни са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. Това ги прави подходящи за хора с чувствителна кожа и малки деца. Фините перца и пухени фибри са вложени плътно със сила на запълване от 700 - 800 cuin. Пухените пълнежи с такава структура улавят по-голямо количество въздух за една по-добра термоизолация.

Пълнежът е обгърнат от 100% памучен перкал, 280 нишки, класифициран като downproof, което означава, че е невъзможно дори миниатюрните перца да излязат през порите на външната материя. Памучната материя повишава качеството на завивката многократно, притежавайки свойството да позволява на кожата да диша и да се проветрява.

Платът, представляващ обвивката на изпълнената с гъши пух завивка е плътен, но същевременно изключително лек и деликатен. Структурата му представлява ефективна преграда за акарите. Акарите са дребни микроорганизми, обитаващи спалното бельо и меките покрития на леглата, отговорни за голяма част от алергиите и респираторните проблеми.

Уникални характеристики на нашите продукти

Всяка олекотена завивка от гъши пух, произведена от нас, притежава уникални характеристики и свойства, каквито трудно ще откриете в други български и вносни продукти. Технологията и методите на запълване на пухения пълнеж осигуряват по-висока терморегулация. Това означава по-добро запазване на телесната топлина с извеждане на излишната влага.

Хипоалергичните свойства на завивките са тествани и доказани. Както пълнежът, така и платовете са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на опасни за здравето вещества. Обгръщайки тялото ви, те няма да затрудняват вашето дишане, включително ако страдате от алергии към домашен прах или от други дихателни проблеми.

Пухеният пълнеж не може да разгърне уникалните свойства на естествен изолатор ако завивката не е конструирана правилно. Разместването на фините пухчета и концентрирането им в една точка би била неизбежна. Ето защо ние залагаме на специална конструкция с реални вътрешни стени тип Касетен. С нея се постига смайващ обем, комбиниран с невероятна лекота.

Всяка наша олекотена завивка с гъши пух представлява съчетание от вътрешни преградни стени и външни бордове, обкрайчени с паспел, придаващи ѝ плътност, за да не се смъква по време на сън и под влияние на движенията. Лекотата често се свързва със свойството на завивките да се смъкват от леглото, но изделията, предлагани от нас са коренно различни. Те създават пълен комфорт.

Каталогът ни включва страхотни решения за всеки сезон. Пухените ни завивки се делят на много топли, топли, пролетно-есенни и летни. Различават се по процентното съотношение в количеството на пуха и перата, както и по силата на запълване, обозначена с мярката „cuin”. Теглото на пълнежа е различно за различните размери. Можете да се информирате за този показател от индивидуалните описания на нашите продукти.

Категорията е място за любителите на лукса, тоест за хората, които не се задоволяват с нищо посредствено, когато се касае за личния им комфорт.