Олекотени Завивки

Добрият сън това е да се обградите със семейството си в качество, в истински естествен пух.

Ние от Poohy изработваме нашите невероятни олекотени завивки използвайки само най-качествените материали с най-висок екологичен рейтинг.

Произведени по най-високите европейски стандарти, нашите завивки за спалня от патешки или гъши пух са без никакви химикали и алергени, а пухът е събран хуманно, за да може Вие и Вашето семейство да спите с чиста съвест, знаейки че сте намерили най-добрият продукт на пазара.

Poohy ви предлага невероятно разнообразие от изключително качествени луксозни олекотени завивки. Завивката е първото нещо, изникващо в съзнанието ни, когато стане дума за топло и супер комфортно легло. Инстинктивно си я представяме като пухкаво бяло облаче, в което сме винаги готови да се обгърнем и забравим за изминалия стресиращ ден.

Истината е, че завивките са не винаги такива, каквито ги виждаме в мечтите си. Някои са тежки, други леки, но пък неспособни да ни дарят с желаната топлина в хладните нощи. Има и среден вариант – олекотена завивка от гъши пух и нови пера. Пухените юргани съчетават чудесно лекота и топлина. Естественият материал притежава уникални характеристики, каквито синтетичните пълнежи и вълната не притежават.

Какви са нашите изисквания?

Сънят е времето, през което тялото ни се възстановява от физическия и психически стрес, натрупан през изминалия ден. Единствено пълноценният сън дава възможност на тялото да възстанови напълно енергийните си запаси, но лесно ли е да си отпочинем пълноценно? Всъщност не! Почивката е възможна само ако са налице съответните предпоставки – тишина, приятна температура, удобно легло и качествено спално бельо.

След като сме се погрижили да изберем леглото и матрака, отговарящи на всичките ни изисквания, е важно да изберем също подходящите чаршафи, възглавници и завивки за спалня. Какво значи „подходящи” обаче? Точно на високите критерии, касаещи правилния избор ще спрем вашето внимание.

На първо място е качеството, но с какво се характеризира то, когато става въпрос за завивка? Характеристиките на качествените спални завивки включват:

Лекота и мекота

Колкото по-лека е една пухена завивка, толкова повече свобода на движенията си осигуряваме. Човешкото тяло има нужда да се чувства максимално свободно, за да възстанови изхабените в ежедневието сили. Нищо не бива да тежи и да ограничава свободната циркулация на кръв, за да се постигне правилно оросяване на крайниците. Дишането трябва да е леко и дълбоко.

Луксозните пухени завивки, изработени по-най високите стандарти за качество, дават точно това – лекота и мекота. Дебелината им е значителна, но същевременно са невероятно леки – точно колкото перце. Лекота + мекота при завивките е равно на удобство.  Да, този вид спално бельо е по-скъпо от синтетичното, но цената е оправдана. Неслучайно хората са склонни да платят всяка цена, когато се касае за техния комфорт.

Топлина, която не запарва

Олекотените юргани напълнени със синтетична вата топлят, но същевременно водят до нощно изпотяване, включително през хладните сезони. Изделията с натурален пълнеж са лишени от такъв недостатък. Пухът е естествен материал с отлична топлопроводимост, който обаче не пречи на тялото да се проветрява. Завивката, напълнена с гъши или патешки пух и пера осигурява непрекъсната циркулация на въздух.

С олекотените пухени завивки за легло топлината се поддържа непрекъснато дори в слабо отоплявани спални, защото не се губи телесната температура. Между тялото и завивката протича топлообмен, който се запазва през целия период на контакт. Въздухът участва активно в този топлообмен, благодарение на което липсва запарване и изпотяване по време на сън.

Визия

Визията на спалното бельо е нещо, към което малко хора са безразлични. Щом открием изброените до тук характеристики в един продукт, се сещаме да обърнем внимание и на това как той изглежда. Стремежът към лукс и комфорт ни карат да гледаме и този показател, защото спалнята е мястото, където искаме всеки детайл от интериора да създава приятно усещане.

Цветът и десенът на външната материя също създават настроение. Стига те да отговарят на нашите критерии за естетика, настроението определено ще бъде приятно. И понеже говорихме за вътрешното ни желание да се завием в мек, пухкав облак, то става ясно, че белият цвят кореспондира най-точно с усещането за пълно спокойствие. Той е и неутрален, тоест съвместим с цвета на всеки интериор.

Плътност на външната материя

Тъй като пухените олекотени завивки не се предлагат на съвсем ниски цени, е важно всичко в структурата на един такъв продукт да бъде идеално. Пълнежът има безспорни плюсове и предимства, но и един дребен недостатък – излизане на фините перца отвън. За да се избегне това, външната обвивка на завивката трябва да бъде плътно изтъкана, но и достатъчно фина, за да не дразни кожата.

Текстилните материали, използвани за калъф на пухения пълнеж имат различна структура на оплетката – някои са с по-едри отвори, а други със съвсем миниатюрни. Ясно е, че вторият вид е по-качествен, защото не позволява на малките перца да се промъкват навън. Този недостатък е характерен за изделията с по-ниско качество и цена.

Какво ще откриете при нас?

В нашия специализиран онлайн магазин ще откриете изключително разнообразие от олекотени завивки в най-различни размери. Цялата продукция, представена във фирмения ни уебсайт е произведена в България, но с материали, набавени от най-добрите европейски доставчици и производители. Научете повече за това как да изберете вашата завивка тук.

Изделията се различават главно по вида на пълнежа. Завивките, предлагани от нас са изпълнени с гъши и патешки пух в комбинация и поотделно. Разполагаме с модели, съставени от 100% нови бели патешки пера със сила на запълване от 700 cuin – уникален френски материал. В каталога ни ще откриете също подходяща топла и лека завивка, съдържаща уникален пълнеж от 40% нов гъши пух и 60% нови гъши перца.

Можем да предложим подходящо решение за всеки годишен сезон. Разполагаме с богат избор от топли зимни олекотени завивки за спалня, както и с модели, предназначени за лятото. Производствената ни линия включва и изделия за преходните сезони пролет и есен, а също и такива, наречени 4 сезона. Те топлят, когато е нужно и осигуряват прохлада ако е нужна такава.

Завивка като Poohy Excellence Light Duvet е символ на лукс, който непременно трябва да си подарите. Тя е съставена от 100% естествени материали, включително чист памук при външната материя. Това е един екологично чист продукт, подходящ за хора с алергии и затруднено дишане, защото не допуска развитието на акари и плесени.

Дейността ни включва производство и продажба на качествени олекотени завивки, изработени по уникална модерна технология. Пухът, използван за пълнеж не се размества, благодарение на специалната прошита на квадратни сектори конструкция на завивките. Изделията ни се различават от други подобни по лесната им поддръжка. Допуска се машинно пране на 40°C, както и сушене.

Разгледайте и нашите детски завивки от пух, както и страхотните ни промоционални оферти. Възползвайте се от удобния начин за покупка и безплатната доставка на продуктите на стойност над 50 лв.

А за едно изключително 5 звездно изживяване, добавете някой от нашите пухени топ матраци.

Кое е различното при олекотените завивки?

Пухеният юрган е завивката с най-ниско тегло, но въпреки това съществува специална категория супер леки завивки за спалня, легла Приста и за единични легла. Олекотените ни изделия опровергават схващанията за връзка между теглото и топлинните характеристики на продукта. Един пухен юрган може да бъде изключително лек и въпреки това да дарява с нужната топлина през зимните месеци.

И все пак, терминът „олекотен” най-често се отнася за изделия с ниски топлинни характеристики. Тоест, завивките с такова наименование са предназначени за лятото. Това означава, че не причиняват прегряване на тялото при високи температури на околната среда. Най-прекрасното им качество е, че благоприятстват въздушната циркулация – тялото не се поти, а „диша”, което допринася за комфортен сън през цялата нощ.

Дори една голяма олекотена завивка 200 220см, запълнена с гъши или патешки пух и нови пера, тежи почти три пъти по-малко от изделията с други пълнежи – под 900гр. В сравнение с класическите памучни одеяла с тегло около килограм и половина, това е наистина малко. Поради тънката граница между понятията „топло“ и „леко“, пухеното спално бельо започна да се дели на 4 вида: леко, всесезонно, топло и супер топло.

Всеки от тези видове се различава по редица показатели. Например, по съотношението на пух и пера в пълнежа или по характеристиката тегло. По плътността на пълнежа можете да определите колко топла ще бъде завивката. И за целта не е нужно да докосвате продукта, за да прецените. Просто погледнете показателя Fill Power (сила на запълване), който обозначава този параметър.

Особености на производството

Пазарът предлага разнообразие от олекотени завивки в разпродажба и на промоция, докато пухените изделия поддържат малко по-висока цена. Това се дължи на високото качество на втория тип продукти, което просто не може да се обезцени. За да могат завивките от нашия каталог да постигнат желаните от купувача характеристики, следването на установените стандарти при производството е просто задължително.

Олекотеният пухен юрган е високо ценен заради неговата топлина, комфорт и терморегулационни свойства, а тези характеристики се постигат чрез внедряване на специални производствени технологии и процеси. Добрите производствени практики гарантират качество, издръжливост и удобство при използване на готовия продукт и включват:

Добиване и сортиране на суровината. Първата стъпка в производствения процес включва снабдяване с висококачествени суровини за пълнежа – в случая пух и пера. Те обикновено се добиват от специално отглеждани за целта птици. Използват се съвременни технологии за сортиране на пуха по качество, размер и височина. Пухът с по-висока сила на запълване, което показва по-добри изолационни способности, често е предпочитан за качествени олекотени завивки.

Почистване и стерилизация. След като пухът бъде сортиран, той преминава през цялостен процес на почистване и стерилизация за отстраняване на прах и органични остатъци. Пълнежът в нашите продукти преминава 8-кратно измиване и стерилизация при висока температура. Използва се специализирано оборудване и препарати, за да се гарантира, че пухът е чист и хипоалергенен, подходящ за използване от хора с алергии и деца.

Измерване на силата на запълване. Силата на запълване (Fill Power) се отнася до обема, зает от една унция пух. Този процес е решаващ фактор при определяне на качеството и изолационните свойства на завивката. Използват се модерни инструменти за точно измерване на въпросния показател. По-високата сила на запълване позволява създаването на по-лека завивка с превъзходна текстура.

Капитониране и прошиване. Дори една по-голяма олекотена завивка 220 240 преминава този производствен етап. Завивките с пух имат специално направени шевове, за да се предотврати миграцията на пуха в различни участъци на изделието по време на употреба. Компютъризирани машини за капитониране се използват за създаване на прецизни модели на прошиване, които разпределят пуха равномерно в цялата завивка. Това гарантира постоянна топлина и комфорт.

Избор на тъканта на калъфа и обработка. Калъфът на завивката играе решаваща роля за нейната издръжливост, мекота и вентилация. Подбират се внимателно висококачествени тъкани (най-често на основата на памук) за изработка на външните покрития. Тъканите биват третирани със специални средства, за да се подобри тяхното представяне, например устойчивост на петна или влагопоглъщащи свойства.

Запечатване и завършване. След като пълнежът се постави в калъфа на завивката, краищата му се запечатват с помощта на усъвършенствани техники, за да се предотврати неговото излизане и да се осигури здравина. Чрез внедрените мерки за контрол на качеството се следи за дефекти или нередности в крайния продукт. Завивките могат също да бъдат подложени на допълнителни довършителни процеси, като обработка с пара или пресоване, за да се подобри техният външен вид и обем.

Опаковка и доставка. Напълно завършената пухена завивка се опакова внимателно по начин, който гарантира, че ще бъде доставена на крайния купувач в безупречно състояние. За целта се използва специализирана опаковъчна техника, която компресира продукта, придавайки му по-компактен и удобен за транспортиране вид. Компресията по никакъв начин не поврежда пълнежа. Разопакованото изделие бързо възвръща първоначалната си форма и обем.

Възможно ли е една завивка от пух да бъде едновременно лека и топла?

Олекотените ни завивки за легло се предлагат в различни сезонни варианти и степени на топлопроводимост. При някои модели ще забележите, че се предлагат различни степени на плътност, обозначени като „Пролет-Есен”, „Топла” и „Много топла”. Въпреки, че са предназначени за използване в по-хладно време, завивките запазват невероятна лекота.

Юрганите с пухен пълнеж могат да бъдат едновременно леки и топли и постигането на този баланс включва няколко фактора, свързани с вида на пуха, конструкцията на завивката и цялостния ѝ дизайн. Основният фактор, влияещ върху съотношението топлина-тегло на пухения юрган, е качеството на пухения пълнеж.

Висококачественият пух се състои от големи нови клъстери, които осигуряват отлична топлоизолация. Тези клъстери улавят ефективно топлия въздух, създавайки бариера между тялото и студения въздух в помещението, като същевременно остават изключително леки. По-високата сила на запълване, например 600 cuin или повече, показва превъзходни изолационни свойства.

Силата на запълване измерва височината или пухкавостта на пуха. По-високата цифра показва, че пухените клъстери могат да улавят повече въздух, осигурявайки по-добра изолация. Завивките с висока Fill Power са по-леки, като същевременно предлагат изключителна топлина. За зимата изберете стандартна олекотена завивка 140 200 със сила на запълване 600 или по-висока за оптимално съотношение топлина към тегло.

Конструкцията на завивката играе важна роля за нейната способност да топли, въпреки ниското тегло. Касетъчната конструкция е характерна за висококачествените пухени завивки. Тя включва създаване на малки камери с вътрешни преградни стени в завивката за закрепване на пълнежа на място.

Преградите предотвратяват разместването и струпването на пуха, осигурявайки равномерно разпределение на топлината в завивката. Освен това касетъчният шев създава джобове от пух, които могат да задържат повече въздух, подобрявайки изолацията, без да се добавя прекомерно тегло.

Материалът на калъфа също допринася за ниското тегло дори на нашите олекотени завивки за спалня. Леките, дишащи материи като памучния перкал, могат да намалят общото тегло на завивката, без да правят компромис с топлината. Тези тъкани позволяват на въздуха да циркулира, предотвратявайки прегряване, като същевременно осигуряват отлична терморегулация.

Теглото на пълнежа е друг фактор, който оказва влияние върху лекотата на пухения юрган. Докато по-високата сила на запълване позволява създаването на по-лек продукт, количеството на пуха оказва влияние върху неговата топлина. По-голямото тегло на пълнежа означава, че се използва повече пух, което води до повишена изолация и топлина. Важно е обаче да се постигне баланс между силата на запълване и теглото на пълнежа, за да се гарантира, че завивката ще бъде лека и удобна.

Идеалното съотношение топлина/тегло може да варира в зависимост от климата и личните предпочитания. За по-студен климат са подходящи спални завивки с по-висока Fill Power и тегло на пълнежа, за да се осигури адекватна изолация. В същото време за топлите сезони модел с по-ниски показатели ще бъде идеално решение.

Кога олекотените ни завивки са най-доброто решение?

Пухените ни олекотени завивки 150 200 са изключително търсени и то не само за топлите сезони. Те предлагат набор от предимства, които ги превръщат в перфектната опция за различни ситуации. Идеални са за региони с умерен климат, където температурите не падат твърде ниско. Осигуряват точното количество топлина, без да причиняват прегряване за комфортен сън през цялата година. В райони, където зимите са меки или летата са прохладни, те предлагат перфектния баланс.

През преходните сезони пролет и есен, когато дневните и нощните температури се движат в широка амплитуда, една пухкава олекотена завивка 180 200 е просто безценна. Нейните изолационни свойства лесно се адаптират към променящите се метеорологични условия - поддържат комфортна топлина, когато е хладно и предотвратяват прегряване при повишаване на температурата. Тази адаптивност я прави универсално решение за непредсказуеми метеорологични условия.

Завивките с олекотена структура са единственото решение за хората, на които винаги им е топло и за страдащите от нощно изпотяване. Лекотата, комбинирана с дишаща структура, осигурява оптимален въздушен поток, предотвратявайки натрупването на излишна топлина и влага. Това гарантира по-хладна и по-удобна среда за сън, насърчавайки пълноценна нощна почивка.

Покупката на луксозна олекотена завивка 150 200 на изгодна цена е отлична инвестиция, даваща възможност за целогодишна употреба. За разлика от по-тежките юргани, предназначени специално за зимата, леките изделия от пух и пера могат да се използват целогодишно в отопляемите помещения на болшинството български домове.

Олекотеният дизайн не прави компромис с предоставянето на топлина през по-хладните сезони. Тук просто липсват излишната тежест и обем, под които някои хора се задушават. Лека като перце, но достатъчно топла за един умерен климат – завивката от този раздел на каталога ни предлага персонализиран комфорт през цялата година.

Противно на общоприетото схващане, висококачествените пухкави завивки могат да бъдат хипоалергенни и подходящи за хора, страдащи от алергии. Благодарение на строгите процеси на почистване се премахват алергени, прахови акари и други дразнители от перата и пуха. В резултат на това завивките могат да осигурят луксозен комфорт, без да изострят симптомите на алергия, което ги прави жизнеспособна опция както за възрастни, така и за деца.

Сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества

Ако сте готови да вложите пари в луксозна олекотена завивка 150 220, то хубаво е да изберете продукт, който е сертифициран и доказано хипоалергичен, дори да не страдате от чувствителност към домашен прах и алергии. Завивките ни са сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества, което е изключително важно.

Oeko-Tex Standard 100 е международно призната система за сертифициране, която определя строги критерии за наличието на вредни вещества в текстилните продукти. Клас 1 е най-стриктното ниво в рамките на този стандарт, специално разглеждащ продукти, предназначени за бебета и малки деца, като гарантира, че те не съдържат потенциално вредни вещества.

Когато една двойна или единична олекотена завивка получи този сертификат, това означава, че всеки неин компонент, от тъканта до пълнежа, е преминал прецизни тестове, за да се гарантира, че отговаря на строгите критерии, определени от Oeko-Tex. Тези критерии обхващат широк спектър от вещества, за които е известно, че са вредни за здравето, включително химикали като формалдехид, тежки метали, пестициди и алергенни багрила.

Отговаряйки на изискванията за клас 1, двойните и единични олекотени завивки гарантирано представляват минимален риск за човешкото здраве. Това доказва, че са подходящи дори за най-чувствителните хора, включително бебета и малки деца.

Едно от основните опасения при материалите за спално бельо е техният потенциал да отделят вредни вещества, особено когато са в близък контакт с кожата за продължителни периоди. Превъзходните ни олекотени завивки с размер 160 200, сертифицирани по стандарт Oeko-Tex 100, клас 1, дават увереност на потребителите, че тяхното спално бельо е щателно тествано и е установено, че не съдържа вредни химикали.

В допълнение към ползите за здравето, сертифицираните от Oeko-Tex олекотени завивки за единично легло и спалня, предлагат пълна увереност по отношение на качество и издръжливост. Процесът на сертифициране включва цялостно тестване на материалите, използвани в производството, като се гарантира, че те отговарят и на строги стандарти за ефективност.

Това означава, че сертифицираните изделия са не само безопасни, но и създадени да служат години наред, осигурявайки дълготраен комфорт и удовлетворение на потребителите.