Олекотени Завивки

Добрият сън това е да се обградите със семейството си в качество, в истински естествен пух.

Ние от Poohy изработваме нашите невероятни завивки използвайки само най-качествените материали с най-висок екологичен рейтинг.

Произведени по най-високите европейски стандарти, нашите завивки от патешки или гъши пух са без никакви химикали и алергени, а пухът е събран хуманно, за да може Вие и Вашето семейство да спите с чиста съвест, знаейки че сте намерили най-добрият продукт на пазара.

Poohy ви предлага невероятно разнообразие от изключително луксозни олекотени завивки. Завивката е първото нещо, изникващо в съзнанието ни, когато стане дума за топло и супер комфортно легло. Инстинктивно си я представяме като пухкаво бяло облаче, в което сме винаги готови да се обгърнем и забравим за изминалия стресиращ ден.

Истината е, че завивките са не винаги такива, каквито ги виждаме в мечтите си. Някои са тежки, други леки, но пък неспособни да ни дарят с желаната топлина в хладните нощи. Има и среден вариант – олекотена завивка от гъши пух и нови пера. Пухените юргани съчетават чудесно лекота и топлина. Естественият материал притежава уникални характеристики, каквито синтетичните пълнежи и вълната не притежават.

Какви са нашите изисквания?

Сънят е времето, през което тялото ни се възстановява от физическия и психически стрес, натрупан през изминалия ден. Единствено пълноценният сън дава възможност на тялото да възстанови напълно енергийните си запаси, но лесно ли е да си отпочинем пълноценно? Всъщност не! Почивката е възможна само ако са налице съответните предпоставки – тишина, приятна температура, удобно легло и качествено спално бельо.

След като сме се погрижили да изберем леглото и матрака, отговарящи на всичките ни изисквания, е важно да изберем също подходящите чаршафи, възглавници и завивки за спалня. Какво значи „подходящи” обаче? Точно на високите критерии, касаещи правилния избор ще спрем вашето внимание.

На първо място е качеството, но с какво се характеризира то, когато става въпрос за завивка? Характеристиките на качествените спални завивки включват:

Лекота и мекота

Колкото по-лека е една завивка, толкова повече свобода на движенията си осигуряваме. Човешкото тяло има нужда да се чувства максимално свободно, за да възстанови изхабените в ежедневието сили. Нищо не бива да тежи и да ограничава свободната циркулация на кръв, за да се постигне правилно оросяване на крайниците. Дишането трябва да е леко и дълбоко.

Луксозните пухени завивки, изработени по-най високите стандарти за качество, дават точно това – лекота и мекота. Дебелината им е значителна, но същевременно са невероятно леки – точно колкото перце. Лекота + мекота при завивките е равно на удобство.  Да, този вид спално бельо е по-скъпо от синтетичното, но цената е оправдана. Неслучайно хората са склонни да платят всяка цена, когато се касае за техния комфорт.

Топлина, която не запарва

Олекотените юргани напълнени със синтетична вата топлят, но същевременно водят до нощно изпотяване, включително през хладните сезони. Изделията с натурален пълнеж са лишени от такъв недостатък. Пухът е естествен материал с отлична топлопроводимост, който обаче не пречи на тялото да се проветрява. Завивката, напълнена с гъши или патешки пух и пера осигурява непрекъсната циркулация на въздух.

С олекотените пухени завивки за легло топлината се поддържа непрекъснато дори в слабо отоплявани спални, защото не се губи телесната температура. Между тялото и завивката протича топлообмен, който се запазва през целия период на контакт. Въздухът участва активно в този топлообмен, благодарение на което липсва запарване и изпотяване по време на сън.

Визия

Визията на спалното бельо е нещо, към което малко хора са безразлични. Щом открием изброените до тук характеристики в един продукт, се сещаме да обърнем внимание и на това как той изглежда. Стремежът към лукс и комфорт ни карат да гледаме и този показател, защото спалнята е мястото, където искаме всеки детайл от интериора да създава приятно усещане.

Цветът и десенът на външната материя също създават настроение. Стига те да отговарят на нашите критерии за естетика, настроението определено ще бъде приятно. И понеже говорихме за вътрешното ни желание да се завием в мек, пухкав облак, то става ясно, че белият цвят кореспондира най-точно с усещането за пълно спокойствие. Той е и неутрален, тоест съвместим с цвета на всеки интериор.

Плътност на външната материя

Тъй като пухените олекотени завивки не се предлагат на съвсем ниски цени, е важно всичко в структурата на един такъв продукт да бъде идеално. Пълнежът има безспорни плюсове и предимства, но и един дребен недостатък – излизане на фините перца отвън. За да се избегне това, външната обвивка на завивката трябва да бъде плътно изтъкана, но и достатъчно фина, за да не дразни кожата.

Текстилните материали, използвани за калъф на пухения пълнеж имат различна структура на оплетката – някои са с по-едри отвори, а други със съвсем миниатюрни. Ясно е, че вторият вид е по-качествен, защото не позволява на малките перца да се промъкват навън. Този недостатък е характерен за изделията с по-ниско качество и цена.

Какво ще откриете при нас?

В нашия специализиран онлайн магазин ще откриете изключително разнообразие от олекотени завивки в най-различни размери. Цялата продукция, представена във фирмения ни уебсайт е произведена в България, но с материали, набавени от най-добрите европейски доставчици и производители. Научете повече за това как да изберете вашата завивка тук.

Изделията се различават главно по вида на пълнежа. Завивките, предлагани от нас са изпълнени с гъши и патешки пух в комбинация и поотделно. Разполагаме с модели, съставени от 100% нови бели патешки пера със сила на запълване от 700 cuin – уникален френски материал. В каталога ни ще откриете също подходяща топла и лека завивка, съдържаща уникален пълнеж от 40% нов гъши пух и 60% нови гъши перца.

Можем да предложим подходящо решение за всеки годишен сезон. Разполагаме с богат избор от топли зимни олекотени завивки за спалня, както и с модели, предназначени за лятото. Производствената ни линия включва и изделия за преходните сезони пролет и есен, а също и такива, наречени 4 сезона. Те топлят, когато е нужно и осигуряват прохлада ако е нужна такава.

Завивка като Poohy Excellence Light Duvet е символ на лукс, който непременно трябва да си подарите. Тя е съставена от 100% естествени материали, включително чист памук при външната материя. Това е един екологично чист продукт, подходящ за хора с алергии и затруднено дишане, защото не допуска развитието на акари и плесени.

Дейността ни включва производство и продажба на качествени олекотени завивки, изработени по уникална модерна технология. Пухът, използван за пълнеж не се размества, благодарение на специалната прошита на квадратни сектори конструкция на завивките. Изделията ни се различават от други подобни по лесната им поддръжка. Допуска се машинно пране на 40°C, както и сушене.

Разгледайте и нашите детски завивки от пух, както и страхотните ни промоционални оферти. Възползвайте се от удобния начин за покупка и безплатната доставка на продуктите на стойност над 50 лв.

А за едно изключително 5 звездно изживяване, добавете някой от нашите пухени топ матраци.