Топ Матраци

Топ матрак от пух и пера за нежна мекота и комфорт

За всеки проблем съществува решение. Въпросът е да знаете кое е правилното и да не го отлагате прекалено дълго във времето. Ако сънят ви не е достатъчно пълноценен, не рискувайте здравето си, а по най-бързия начин си осигурете нужните удобства в спалнята. Често от доброто наспиване ви делят само няколко сантиметра. Точно толкова трябва да добавите към основния матрак, за да усетите истински комфорт.

Осигурява 5 звезден лукс и пази от акари

Нашият топ матрак Comfort Bed предлага идеалната комбинация от нежна опора за тялото и ефирна мекота, събрана в 8 см височина. Всичко, което трябва да направите, е да го поставите върху основния матрак и да се отпуснете сякаш сте в гнездо от пух и перушина. Той е в състояние да изглади неравната повърхност и да превърне всяко легло в неустоимо място за почивка.

С произход от САЩ и скандинавските страни, топ матракът носи допълнителна топлина и комфорт, облекчава напрежението и перфектно се адаптира към извивките на тялото. Той е незаменима придобивка през зимата за всички, които обичат да им е по-топло, както и за тези, които имат оплаквания от ревматизъм и други неразположения.

Неслучайно големите 5 звездни хотели използват топ матраци от естествен патешки или гъши пух и пера като една от неотменните грижи за клиента. Поставен върху по-захабен и стар матрак, топерът има още едно безспорно свойство – превръща се в сигурна бариера и не допуска преминаването на бактерии и акари.

Дава топлина през зимата и прохлада в жегите

Един голям топ матрак 160/200 см от гъши пух и пера превръща всяка спалня в луксозно място за отдих и сън. Много са неговите преимущества, като три от тях не търпят конкуренция:

 • Носи невероятна топлина и изключителна мекота.

Естественият гъши или патешки пух има рядката способност щедро да отдава топлина, без да задържа влага. Изборът на персон и половина топ матрак 120/190 с пълнеж от перушина осигурява комфортна топлина и през най-студените зимни нощи. Колкото до нежната мекота, едва ли някой би имал забележки за това му качество. Имайте предвид, че по-меките матраци са препоръчителни за хора, които обичат да спят на една страна. Така всички по-тежки части имат солидна опора, а белодробната област не е подложена на натиск и дишането е свободно.

 • Създава усещане, че сте обгърнати от облак.

Топ матракът от пух и пера е толкова нежен и ефирен, че създава чувството, че заспивате върху облак. Ако основният ви матрак е овехтял, на места е хлътнал или е прекалено твърд, това може да причини сериозни неудобства и здравословни проблеми. Започва с кошмарно събуждане, придружено с болки във врата и гърба и води до системно недоспиване и подтиснато настроение.

 • Регулира телесната температура, предотвратявайки изпотяването.

Пълнежът от пух и перца е дишащ и не задържа влага. Той е естествен терморегулатор и прави двуспалния топ матрак 140 /190 , подходящ за употреба както през лятото, така и през зимата. Той ще ви топли в студените нощи и ще носи прохлада в жегите. Ако ви е студено, докато спите или постоянно се изпотявате, ще се будите често. Това ще увреди качеството и на най-здравия сън.

Най-подходящите платове за пухения пълнеж

Верни на марката си, в Poohy оставаме отговорни към хуманното отглеждане на животни. Пухът за производството на нашите натурални топ матраци идва от патици и гъски, отглеждани единствено за нуждите на месопреработването. Водени от грижа към клиентите, топ матраците ни са с плътност на пълнежа до 1750 гр/м2.

Със същото внимание подбираме и платовете, които използваме. Доверяваме се на 100% памучен перкал с висока плътност, специално изтъкан да не пропуска пухения пълнеж.
Избираме естествените пълнежи на нашите топери с постоянно усърдие и старание, защото вярваме, че така осигуряваме на всеки клиент една луксозна, мека и приятна нощ, отдадена на здравословен сън.

И защото си обичаме работата и за нас е удоволствие да радваме клиентите си, доставката ни е безплатна навсякъде в България.

Не пропускайте да разгледате нашите олекотени пухени завивки и възглавници от пух, те ще добавят още повече комфорт към вашият сън.

Какво представляват топерите от пух и пера?

Луксозният единичен топ матрак 80/190 , запълнен с гъши пух и пера, е много търсен вид спално покритие, което предлага несравним комфорт и опора на тялото, необходими за пълноценна нощна почивка. Топерът комбинира два естествени материала, гъши пух и нови пера, за да създаде уникална повърхност, която се адаптира към тялото, като същевременно осигурява уютно и приятно усещане.

Пухът, използван за пълнеж в топерите Comfort, представлява меки, гроздовидни пухчета, намиращи се под външните пера на влаголюбивите птици - най-често гъски и патици. Той е известен с изключителните си изолационни свойства, които помагат за регулиране на телесната температура, като улавят топлия въздух и позволяват на влагата и излишната топлина да излязат навън.

Възможността за естествено регулиране на температурата е ключов фактор за създаване на комфортна среда за сън, предотвратяване на прегряване през по-топлите нощи и поддържане на топлината през студените сезони. Лекотата и клетъчната структура на дори по-голям топ матрак 180/200 допринасят за усещане като върху облак. Пухът нежно обгръща тялото, облекчава точките на натиск и насърчава по-дълбок, подмладяващ сън.

Перата, от друга страна, са външното оперение на птиците. Те осигуряват структурна опора и придават нужната твърдост на матрака. В комбинация с гъшия пух, перата подобряват цялостната издръжливост и еластичност на топера. Пълните с пера камери могат да добавят пружиниращ ефект и опора, предотвратявайки деформацията на матрака с времето.

Конструкцията на един двоен топ матрак 160/190 от гъши пух и пера е изградена чрез внимателно наслояване на тези естествени материали, за да се създадат отделни зони на мекота и опора. Обикновено горните слоеве се състоят от гъши пух, който създава разкошно първоначално усещане и осигурява незабавен комфорт при лягане.

По-дълбоките слоеве могат да включват комбинация от пух и пера, която създава баланс между пухкавост и твърдост, отговаряйки на различните предпочитания и пози при сън. Разглеждайки конструкцията на пухените топери, не можем да не обърнем внимание и на калъфа. Калъфите на нашите изделия са изработени от 100% памучен перкал, който е същевременно нежен към кожата и не допуска излизане на перцата навън.

Едно от съществените предимства на топ матраците от гъши пух и пера е способността им да се приспособяват към уникалните контури на тялото. Тази персонализирана опора насърчава правилното подравняване на гръбначния стълб, намалява болките и свежда до минимум дискомфорта и въртенето през цялата нощ.

Освен това материалите, използвани в нашите топери, са хипоалергенни и естествено устойчиви на акари, което ги прави отличен избор за хора с алергии и чувствителност към домашен прах.

Решавайки да инвестирате в един превъзходен топ матрак 140/200 от нашата колекция, ще се уверите лично, че това е луксозно решение за сън, което съчетава най-добрите качества на естествените материали за създаване на леглова повърхност, която е едновременно невероятно удобна и поддържаща.

Способността му да регулира температурата, да се приспособява към контурите на тялото и да осигурява усещане, като в облак, прави пухения матрак популярен избор сред хората, които желаят наистина спокоен и здрав сън. Въпреки че топерите с пухен пълнеж са с по-висока цена, тяхната дълготрайност и несравним комфорт ги правят разумна инвестиция за купувачите, които отдават приоритет на доброто качество на съня.

Предимства на пухените топери Poohy

Един качествен топ матрак 164 /190 за спалня е способен да осигури несравнимо усещане за комфорт по време на сън, като в същото време ще подобри общото ви благосъстояние. Вече е напълно известно, че качеството на съня и пълноценната почивка има пряко въздействие върху нашата работоспособност и емоционалното ни състояние, затова към спалните продукти трябва да се подхожда с особено внимание.

Топерите с пухкав пълнеж превъзхождат синтетичните си събратя по следните параметри:

Комфорт и опора за тялото

Едно от основните предимства на топ матраците с пухен пълнеж е невероятният комфорт, който създават. Омекотяващите свойства на пуха му позволяват да подобри характеристиките на дори най-твърдия и износен матрак, създавайки нежна и приятна повърхност. Перцата, от друга страна, имат отлична способност да създават стабилна опора и да намаляват натоварването в отделни части на тялото.

Тази комбинация от пух и фини нови пера позволява на луксозния ни топ матрак 144/190 от гамата Comfort Bed да се приспособи към тялото, облекчавайки точките на натиск и намалявайки дискомфорта. Топерите ни създават всички условия за по-удобно усещане по време на сън и намаляват риска от събуждане с болки и схващания в областта на врата, раменете и кръста.

Отлична топлоизолация

Топ матраците, които ви предлагаме, изпъкват със способността си да регулират температурата на тялото. Гъшият пух е известен с отличните си изолационни свойства. Той осигурява топлина през по-студените нощи, като същевременно образува ефективен въздушен поток, който предотвратява прегряването, когато температурата се повиши. Тази естествена вентилация помага да се поддържа постоянна комфортна среда за сън през цялата година.

Успявайки да се адаптират към топлинните нужди на човека, топерите ни се превръщат в едно безупречно всесезонно решение. Струва си да заложите на супер голям топ матрак 200/200 за двойната си спалня, без да се налага обръщате матрака според сезонното му предназначение. Можете да сменяте единствено чаршафите в съответствие със сезона.

Издръжливост и дълъг експлоатационен живот

Издръжливостта е друго забележително предимство на топ матраците с естествен пълнеж.Добавянето на пера подобрява структурната устойчивост и дълготрайност на матрака.Перата действат като поддържащ слой, който помага да се запази формата и структурата на матрака във времето, предотвратявайки сбиването на пуха и допринасяйки за дългия му експлоатационен живот.

Правилната поддръжка и редовното разбухване на топера могат допълнително да удължат срока му на използване. Купувайки един нестандартен по размер топ матрак 90 на 190 см за единично легло от нашата колекция, ще бъдете приятно изненадани да разберете, че той се предлага със сваляем калъф, който можете да перете машинно, когато е необходимо.

Подходящи за хора с алергии

Хората, страдащи от свръхчувствителност към алергени могат също да се насладят на луксозното докосване до топерите ни от серията Comfort Bed. Висококачествените пълнежи задължително се подлагат на щателни процеси на почистване и дезинфекция, целящи да сведат до минимум присъствието на алергени като акари и мухъл.

Освен това ние предлагаме хипоалергенни изделия, които са специално третирани, за да се елиминира излагането на алергени. Антиакарната обработка ги прави подходящи за по-широк кръг потребители и дори за деца. С уникалните цикли на дезинфекция, ние разбихме остарелите митове и предразсъдъци, пораждащи мнението, че пухените изделия са алегрен, към чието използване трябва да се пристъпва с внимание.

Защо покупката на пухен топ матрак е отлично решение?

Хората се решават да закупят първокласен топер за матрак по различни причини. Всяка от тях е напълно основателна, защото води към подобряване качеството на съня. Независимо от какви подбуди са водени купувачите, резултатът е винаги един и същ – по-удобно легло, създаващо всички условия за пълноценна почивка.

Най-често срещан е финансовият мотив. Вместо да сменят неудобния чисто нов матрак, клиентите ни разбират, че има начин да постигнат комфорта, за който мечтаят, без да харчат много пари. Цената на топерите ни е много по-ниска от тази на качествените матрачни конструкции, особено на двулицевите модели.

Не можете да си позволите да смените стария и деформиран матрак? Това не е нужно, защото винаги можете да подобрите свойствата на леглото с покритие, което отговаря точно на неговите размери. При нас ще откриете разнообразие от стандартни и нестандартни размери, в това число топ матрак 130 на 190 – един от най-трудно намиращите се размери.

Ако матракът ви е сравнително удобен, но с времето покритието му е захабено и се забелязват упорити петна и избледнели участъци, имате две опции – да го подложите на професионално почистване или да добавите топер, който ще ви избави от неприятната гледка и лошата миризма. Топерите с марка Poohy са хигиенично решение, защото калъфите им се свалят и могат да се перат.

С възрастта се появяват болежки, които се отразяват на качеството на съня. Ако често се будите схванати, с изтръпнали крайници и силни болки в областта на кръста, значи е време да добавите ортопедични свойства към характеристиките на вашето легло. С пухен топ матрак 90/ 200 за единично легло или диван ще забравите дискомфорта, който ви е измъчвал дълги нощи наред.

Предимство на топерите от пух и пера е, че разпределят равномерно точките на натиск и по този начин елиминират натоварването в лумбалната област. По този показател, един стандартен топер с пух превъзхожда дори продуктите от мемори пяна, съчетавайки ортопедични свойства с превъзходна топлоизолация и диашемост.

Много наши клиенти виждат в топерите Poohy превъзходна възможност да подобрят свойствата на своето легло, намирайки търсения размер. Не винаги е лесно да се намери супер голям горен матрак за двойно легло, но в нашия магазин ще ви предложим отличен топ матрак 200х220, който слага край на безрезултатното търсене, при това на изгодна цена.

Топерът е идеално решение на множество проблеми, които ви лишават от здрав сън и пълноценна почивка. В този раздел на електронния ни каталог ще откриете допълнително покритие за матрака на вашето легло, което се адаптира към извивките на тялото ви, създавайки усещане, че лежите върху пухкав бял облак.

С какво ще ви очарова топ матрака Comfort Bed?

Списъкът с предимства на топерите Comfort Bed далеч не се изчерпва с посочените по-горе. Ако решите, че си струва да вложите малко пари в един перфектен топ матрак 120 /200 или друг размер, ще бъдете приятно изненадани да откриете, че той ви дарява с едно наистина луксозно глезещо докосване, подобрявайки значително качеството на вашия сън.

Усещането за разкош, когато потънете в мекото пухено легло, е несравнимо с всичко, което сте опитвали до момента. Леглото ви ще се превърне в любимо място за релаксация и отдих, помагайки ви да намалите стреса и чувството за безпокойство преди сън. Психологическият комфорт води до по-бързо заспиване, което ви гарантира по-дълбок, възстановяващ силите сън.

Поддръжката на единичен топ матрак 70/190 за детско легло е също толкова проста и лесна, колкото и тази на един двоен модел за King Size легло. Необходимо е само редовно да изтупвате топера и да го обръщате от време на време, за да избегнете сбиването на пълнежа и неравномерното износване. Перящият се калъф е отличен начин да поддържате приятна и чиста среда в спалното помещение.

Лекотата е друго качество, което ще ви изненада приятно, щом се докоснете до допълнителното покритие за матрака на вашето легло. Лек като перце – това описание подхожда на всеки от топерите, включени в нашата специална колекция. Рутинните операции като изтупване, проветряване и пране на калъфа няма да затруднят дори най-крехките дами.

Можем смело да обобщим, че топ матраците, предлагани от нас, притежават дълъг списък с предимства. Техният принос за добрия сън не подлежи на съмнение, благодарение на свойството им да създават комфорт и опора за тялото, да регулират температурата, да осигуряват непрекъсната циркулация на въздух и да защитават леглото ви от развитие на плесени и патогени.

Как да изберете правилния топ матрак?

Ако сте избрали неправилно матрака за своето легло, топерът ви дава възможност да коригирате грешките и да създадете идеалната среда за спокойна и пълноценна нощна почивка. Може би търсите перфектния топ матрак 110 /190 за легло Приста, но нямате идея на какви критерии трябва да отговаря той.

За да изберете правилния продукт за вашите нужди, е редно да се съобразите с няколко ключови фактора, сред които:

 • Сила на запълване и процентно съдържание на пух: Препоръчваме да изберете продукт с висока сила на запълване, за предпочитане Fill Power 600 cuin или повече. Този показател е от значение за качеството и плътността на пуха, докато процентът показва комфорта и издръжливостта на изделието;
 • Процентно съотношение между пух и пера: всеки наш топ матрак е с изгодна цена и с висок процент пух спрямо количеството пера, с което е по-добър от изделията с по-високо процентно съотношение на перата. 90% пух, какъвто състав имат нашите продукти, гарантира повече мекота и по-добра топлоизолация. Перата могат да добавят обем, но не могат да предложат същото ниво на комфорт както пуха;
 • Материя на калъфа – брой нишки: по този показател топерите, представени в раздела, превъзхождат болшинството продукти, предлагани на пазара. Струва си да изберете изделие, чийто калъф е изработен от естествени влакна (памук) и е с висок брой нишки. Технологията на тъкане е от значение, защото от нея зависи дали фините перца ще излязат извън текстилната обвивка или не;
 • Касетъчна конструкция: топ матраците, които имат конструкция под формата на отделни клетки, запазват по-добре своята форма. Този дизайн предотвратява разместването и струпването на пуха в отделни участъци на матрака, гарантирайки равномерното му разпределение за постоянна опора;
 • Дебелина и плътност: Помислете за личните си предпочитания относно дебелината на избрания топ матрак 150 на 190.По-дебелият топер Comfort с дебелина 8 см може да осигури повече мекота и леко потъване, докато по-плътният предлага по-твърда опора.Балансирайте тези параметри, за да ги съобразите с нуждите си по време на сън;
 • Алергии и хипоалергенни свойства: Ако страдате от алергии, изберете хипоалергичентоп матрак 100/190, който е третиран срещу алергени.Избирайки нашите продукти, можете да бъдете напълно сигурни, че пухът е правилно почистен и дезинфекциран;
 • Почистване и поддръжка: Проверете дали топерът може да се пере в пералня или изисква професионално почистване.Лесната поддръжка може да удължи живота на вашия топер;
 • Гаранция и политика за връщане: Уверете се, че закупеният топ матрак за спалня се предлага с разумна гаранция и ясна политика за връщане. Това е практика, към която магазинът ни се придържа. Тя защитава вашата инвестиция и ви позволява да тествате пригодността на топера.

В избора си на идеалния топ матрак 150х200 или друг размер, винаги трябва да се ръководите от личните си критерии за комфорт. Не се оставяйте разни специалисти и търговци да ви убеждават, че техният продукт е най-доброто решение за вас. В крайна сметка вие сте тези, които ще използват матрака, и знаете най-добре дали ви е по-удобно да спите на меко, средно твърдо или твърдо легло.

Бюджетът винаги е водещ при избора на спално бельо и аксесоари, затова препоръчваме да избирате топ матраци, чиито цени отговарят напълно на вашите изисквания и финансови възможности. Не правете компромис с качеството на топера за сметка на цената. Винаги можете да намерите изгодни оферти при нас.

Последно, но не по важност: изберете правилно размера на топ матрака. Топерът трябва да съответства на размерите на вашия матрак. Правилното прилягане предотвратява разместването и осигурява равномерна опора. За радост на нашите клиенти, предлагаме този модел топ матрак във всички възможни размери - от 82 до 200см ширина.

Ако не откривате размера, който ви е нужен, не се колебайте да ни се обадите. Можем да изработим за вас всеки стандартен и нестандартен размер, включително топ матрак 60 на 190 за единично легло и диван.