Средни Възглавници

Златната среда е термин, с който е много удачно да определим и изделията, представени в този раздел на фирмения ни онлайн магазин. Той съдържа богата гама средно високи възглавници от висококачествен гъши и патешки пух. Лукс, топлина и комфорт през цялата година. Те са единственото решение, ако искате да се събуждате ведри, усмихнати и отпочинали на сутринта.

Едно сигурно универсално решение

Възглавниците със средна височина са едно универсално решение, подходящо за всеки. Нито твърде ниски, нито прекалено високи, те дават удобство, независимо в коя позиция спите най-често. Изделията ни са съставени от различни по вид пълнежи. Има модели с изцяло пухен пълнеж от нов френски патешки и гъши пух, както и такива с комбинирано запълване – пух и нови бели Super Flexy пера.

Основна характеристика на пуха, и причина да бъде толкова предпочитан материал за изработка на завивки и възглавници, е способността му да поддържа приятна температура през всеки сезон, без да запарва кожата и да причинява изпотяване. Специфичната структура на пуха, съставена от множество фини влакънца, му позволява да задържа голямо количество въздух.

Мекото въздушно докосване на възглавниците от качествен пух е причина хората да са готови да похарчат за тях доста повече пари. Цената е оправдана. Сред нашите средни възглавници ще срещнете модели с дву и три-камерна конструкция. При тях пълнежите от различни видове са разделени в две и три отделни камери. Така се постига идеалната комбинация от устойчивост на натиск и мекота.

100% натурални материали

Идеалната средна пухена възглавница е тази, която не съдържа вредни за здравето вещества. Нашите пълнежи, както и външните калъфи са изработени от 100% естествени материали. Чистият памучен перкал с плътно изтъкани нишки лито не допуска излизането на пълнежа навън, както и развитието на акари. 100% екологично чист и хипоалергичен материал, сертифициран по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества.

Чистотата и на пуха, вложен във възглавниците е гарантирана. Суровината е преминала през 8-кратно изпиране и стерилизация, за да се премахнат всички органични остатъци и прах. 3-камерната технология ви осигурява едновременно въздушна мекота и стабилна опора при всяка позиция на тялото.

Кои са предимствата на средно високата пухена възглавница?

Пухената възглавница със средна височина предлага баланс и гъвкавост, които отговарят на широк спектър от предпочитания и нужди по време на сън. Едно от основните ѝ предимства е способността да осигурява оптимална опора, като същевременно предлага максимален комфорт.

Средната височина гарантира, че възглавницата не е нито твърде висока, нито твърде ниска, което я прави подходяща за повечето позиции за сън, включително по гръб, настрани и комбинирани позиции на тялото. Тази адаптивност е от решаващо значение, защото помага за поддържане на правилно подравняване на гръбначния стълб, което е от съществено значение за предотвратяване на болките във врата и гърба.

Пухените възглавници, особено тези със средна височина, са известни с усещането за лукс. Те са запълнени с меки, пухкави перца, добити от областта на корема на патици или гъски, където са най-меки и гъвкави. Тяхната мекота позволява на възглавницата да се приспособи към формата на главата и врата, осигурявайки персонализирано прилягане, което повишава комфорта и го запазва през цялата нощ.

За разлика от по-твърдите възглавници, които могат да създадат точки на натиск, средно високата пухена възглавница разпределя тежестта равномерно, като по този начин може да облекчи дискомфорта и да подобри качеството на съня. Особено възрастните хора, страдащи от гръбначни заболявания, се нуждаят от стабилна опора, съчетана с нужната мекота.

Решение срещу изпотяване на главата

Съществено предимство на средните възглавници с пух и пера е тяхната въздухопроводимост. Пухът е естествен изолатор и има отлични влагоотвеждащи свойства.Това означава, че възглавницата може ефективно да регулира температурата, като държи топло през зимата и прохлада през лятото.

За хората, на които им е винаги горещо, тази дишаемост може да промени играта, тъй като помага за предотвратяване на прегряването и нощното изпотяване, осигурявайки по-спокоен и здрав сън. Основен минус на синтетичните пълнежи и причина да се потърси натурален пълнеж, е именно нощното изпотяване – проблем, който измъчва мъже, жени и деца. Възглавниците със средна височина са подходящи за всички.

Здравина и хипоалергичност

Издръжливостта е забележително предимство на средните ни пухени възглавници. Висококачествените пълнежи, особено тези на възглавниците със средна височина, могат да запазят своята форма и опора в продължение на много години с подходящите грижи. Те обикновено са по-устойчиви от синтетичните алтернативи, които могат да се сплескат или да станат на бучки с течение на времето.

Следователно инвестирането в добра пухена възглавница на изгодна цена може да бъде рентабилно решение в дългосрочен план, тъй като няма да е необходимо да се сменя толкова често. Благодарение на многократното измиване и стерилизация на пуха, продуктите ни са 100% хипоалергенни и подходящи дори за хора с алергии.

Калъфите са изработени от специални памучни материи, изтъкани в сплитка лито, така че да не пропускат пълнежа. Класифицирани като „downproof”, калъфите не позволяват излизане на малките пухчета на повърхността и по този начин елиминират всяка възможност за контакт с птичето оперение и потенциални алергични реакции.