Възглавници и завивки за Вашите деца

Колкото по-добре спи детето, толкова по-щастливо е то.

Сънят за детето е толкова важен, колкото храненето, общуването и игрите. Когато не е спало добре, то рязко променя настроението си. Става раздразнително, сърдито и готово във всеки момент да заплаче и за най-дребното нещо. Ето защо сънят е от първостепенно значение за детето и неговото здраве.

Кое най-често нарушава детския сън?

Има достатъчно медицински изследвания по темата и всички те водят до едни и същи изводи. Децата, които лягат по-рано вечер, прекарват достатъчно време в леглото и имат спокоен сън, страдат много по-малко от различни заболявания, сред които е и наднорменото тегло. Те са по-жизнени и игриви. Лесно учат и успяват да останат концентрирани за по-дълго време.
Има начини да накарате децата да обожават своето легло и да се наспиват добре. Наред с външните фактори и различните ритуали преди лягане, които помагат, изключително важно е детското спално белъо, с каква олекотена завивка ще обгърнете малчуганите и каква възглавница ще изберете за тях. Преди всичко спалните изделия трябва да са изработени от естествени материи.
Нощното изпотяване при децата е много по-силно, отколкото при спящия възрастен, тъй като те продължават да са активни дори по време насън. Въртят се много повече в леглото и постоянно сменят позите. Възможно е изпотяването да се дължи на някакво заболяване, но най-често е предизвикано от нещо съвсем простичко.
Обикновено причината е в завивката, която е от изкуствена, дразнеща  материя и спарва. Ако и възглавницата е такава, то със сигурност детето ще е неспокойно цяла нощ, а на сутринта ще се буди кисело и недоспало. Не забравяйте и чаршафите за деца направени от изкуствена материя. Никой родител не иска детето му да страда и да изпитва дискомфорт. Добрата новина е, че с разумен избор на подходящите чаршафи за деца, детски завивки и възглавници, проблемът просто няма да съществува.

Как да сте сигурни, че купувате най-доброто за детето?

Преди всичко като видите от какво са изработени завивките за деца, възглавниците и останалите изделия за спане като чаршафи, калъфки за възглавници. Както знаете, от съображения за безопасност, в детското креватче не трябва да има друго, освен чаршаф върху матрака, завивка и възглавница. Добре е чаршафът и калъфите да са от дишащ памук, какъвто е 100-процентовият памучен перкал или памук сатен.
За пълнежа на завивките и възглавниците няма да сгрешите, ако се доверите на естествения патешки или гъши пух, примесен с малко перца. Когато той е хипоалергичен и супер чист, детето ви ще спи необезпокоявано в невероятно мека олекотена завивка и върху също толкова фина и приятна като прегръдка детска възглавница. За още повече топлина и ефирна мекота винаги може да добавите и топ матрак от гъши пух за деца.
Натуралният гъши пух е известен със своята способност да регулира телесната температура и да отвежда излишната влага навън. Той е нежен към чувствителната детска кожа и изключително деликатен. Пухените завивки и възглавници не са препоръчителни единствено за най-малките, които все още не са навършили една година.
За детското спално бельо е важно лесното му почистване. Възможни са чести инциденти, неволно разлети течности или някакво друго ежедневно замърсяване. Няма нищо по-удобно от това, да можете да изперете завивката и възглавницата в домашни условия. Пухените завивки и пухените възглавници на Poohy спокойно могат да се перат на 40 °C  в пералната машина вкъщи.

Защо сънят на детето е толкова ценен?

Изобщо не е шега или просто популярен израз, че децата порастват за една нощ. Факт е, че по-голямата част от хормона на растежа се отделя на импулси именно по време на дълбок сън. Установено е, че деца, които имат недостиг на растежния хормон, спят по-малко от връстниците си и техният сън е тревожен и непълноценен.
Една пухена завивка в комбинация с възглавница от гъши пух могат да направят съня на детето приятен и спокоен. Те са в състояние да предотвратят повишаването на кръвна захар и кортизол през нощта, от чиито нива зависи появата на диабет, затлъстяване и дори сърдечни проблеми при децата. Разстройството на съня може да доведе до редица тревоги.
Колкото по-малко се поти едно дете в завивките, толкова по продължително и непробудно спи то. Това му осигурява необходимия запас от сили и енергия за светлата част от денонощието. Денят му е много по-пълноценен, като съумява да учи и запаметява в пъти повече, да се храни нормално и да бъде активно в игрите и забавленията. Недоспалите деца лесно се разпознават – те са уморени и отпуснати, по-склонни да бездействат, вместо да участват в активни занимания.
Ако забелязвате признаци на умора във вашето дете, често го виждате разсеяно или прекалено импулсивно, проследете какво се случва нощем и какво смущава съня му. Сменете олекотената му завивка с пухена, вземете му възглавница от естествен пух, убедете се, че те са в калъфи от висококачествен памучен плат и вижте какъв ще е резултатът.
Щом сънят му се промени и започне да се наспива с удоволствие, значи сте си свършили работата като родители и сте осигурили възможно най-доброто за своето съкровище. Колкото по-добре спи едно дете, толкова по-здраво и щастливо е то.