Възглавници с Гъши пух

Нашият нов полски гъши пух е наистина много рядък, изключително чист, и комбиниран с мека памучна тъкан, той е перфектен избор за по взискателните от Вас.

Възглавницата е един от ключовите компоненти на спалното бельо. От нейните височина и мекота зависи дали тялото ще бъде удобно позиционирано по време на сън. Удобната позиция е гаранция за максимална и пълноценна почивка – физическа и емоционална. Искате ли да се събуждате ведри, спокойни и заредени с енергия? Изберете подходящ модел от колекцията ни възглавници от гъши пух, които само при нас са на ексклузивна цена.

Особености и предимства на този натурален пълнеж

Възглавниците се различават предимно по своята конструкция (плътност и височина), но и пълнежът им е от огромно значение за удобството по време на почивка. Делят се основно на два вида – със синтетичен и с естествен пълнеж. Сред изделията с естествени пълнежи най-качествени, луксозни и невероятно удобни са пухените и по-конкретно тези от чист гъши пух.

Качествено изработените възглавници от гъши пух са доста скъпи, но цената си заслужава, предвид усещането, което създават. Тяхната мекота е несравнима, и за разлика от продуктите с изкуствени пълнежи запазват въздушната си структура постоянно. Въздушната мекота, сякаш спиш върху облак не е метафора, а реално качество на пухената възглавница. Нека разгледаме защо.

Пухът има уникална триизмерна структура. Той расте под ствола на перата и служи основно за да осигурява топлина на птиците. При водолюбивите (патици и гъски) плътността му е по-голяма. Структурата му се състои от множество миниатюрни власинки, разположени върху съвсем мъничко стебло под формата на грозд. Докато власинките на перата растат двустранно по протежение на ствола (перото), то пухът обхваща трите му страни, представлявайки триизмерна структура.

Благодарение на специфичната му конструкция, пуха успява да поема и задържа по-голямо количество въздух, както и да запазва неговата топлина. Макар и изключително лек, този естествен материал е отличен термоизолатор. Поради тази причина една възглавница гъши пух има уникалната способност да поддържа благоприятна температура, като същевременно отвежда навън излишната влага, непозволявайки изпотяване на скалпа.

Доколкото можем да изтъкнем изобщо някакъв недостатък на пуха, то това е свойството му да се промъква през порите на платовете, използвани за направата на външните калъфи. Тук идва моментът да разграничим качествените продукти от тези с не дотам добри характеристики. Възглавниците от най-висок клас са със специално текстилно покритие.

Продуктите с марка Poohy са облечени в 100% памучен перкал, изтъкан в трайна и непропускаща пълнежа сплитка лито. Класифициран е като downproof, което означава, че не допуска излизането отвън на дори най-фините перца. Тъканта е лека и фина, но същевременно толкова плътна, че служи като механична преграда и пред акарите, които са микроскопични и невидими с просто око.

Напълнената с гъши пух възглавница, изработена от нас е хипоалергичен и екологично чист продукт. Пълнежите са съставени от изключително рядък нов полски гъши пух и известен процент фини нови перца за оптимална плътност на изделията. Използваме суровини с най-високо качество, сертифицирани по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. Пухът е преминал 8-кратно пране и стерилизация за премахване на органични остатъци и прах.

Колекцията ни включва невероятно разнообразие от възглавници c пух както и различни видове завивка гъши пух с различна плътност и височина. Имаме ниски, средни и по-високи модели с 3-камерна конструкция, осигуряваща равномерно разпределение на пълнежа, без разместване. За разлика от обикновените, те не се сплескват под тежестта на главата, а остават приятно меки през цялото време. Гаранция за един спокоен и пълноценен сън.