Всъщност е много лесно Вашите изделия от гъши пух да бъдат почистени и поддържани.Правилните грижи за #Poohy продукти могат да удължат усещането за чисто нови и пухкави завивки и възглавници. Поддръжката и прането на пухените изделия са лесни и напълно възможни и вкъщи.
Прането на Вашата завивка или възглавница от гъши пух засилва усещането, че е толкова пухкаво, колкото и когато е ново, нещо което няма да намерите при синтетичните такива.


Препоръки:

    За удължаване на периода на използване използвайте протектори, които ще ги защитят от замърсяване, прах, акари и вода. Това ще намали и нуждата от почистване и ще е достатъчно да го правите на 2-3 години, ако, разбира се, няма причина да го правите по-често.
    Преди почистване се уверете че вашата завивка или възглавница е здрава без дупки. Ако откриете дупка закърпете я с игла и конец, защото в противен случай рискувате да загубите безценният пълнеж в пералнята.
    Желателно е да се използва специален перилен препарат за пух, който запазва по-дълго качествата на пуха. Ако използвате обикновен перилен препарат, добре е да използвате лек такъв, без ензими и да изплакнете допълнително поне още веднъж, за да сте сигурни, че препаратът е изплакнат напълно.

 
1. Частично почистване:


За отстраняване на петна при частично замърсяване:

    Отделете калъфа от пълнежа, намокрете замърсената зона и третирайте с малко количество почистващ препарат, докато се образува пяна. Оставете да престои една нощ за активизиране на почистващите свойства на препарата.
    Изплакнете препарата от плата и оставете да изсъхне напълно преди употреба.

2. Пране в пералня:


Важно: Перете пухените изделия в перални с предно зареждане, защото при тези с горно зареждане съществува риск завивките да се омотаят около бъркалката за пране и да се повредят.
Уверете се, че вместимостта е достатъчна, за да побере завивката, оставяйки свободно място около нея, тъй като естественият пух задържа доста вода и теглото на мокрото изделие може да дебалансира и повреди пералнята ви.
Добавете около 1/3 от количеството почистващ препарат, който обикновено използвате за изпиране, за да може по-лесно да го изплакнете в последствие, без да се поврежда пълнежа.
Перете на програма за деликатно пране, на не повече от 40˚С.


3. Сушене:


·         В сушилня машина: изсушете пухените изделия в голяма сушилня на ниска или средна температура.
За да помогнете на пълнежа да стане пухкав и да изсъхне по-добре, може да добавите няколко от нашите
вълнени топки за сушене POOHY BALLER.
Извадете завивката или възглавницата след 25 минути, за да проверите дали избраната температура е подходяща. Ако тя е твърде гореща на допир, значи температурата е твърде висока и трябва да я намалите. Изваждайте на всеки половин час, за да намачкате и да разнесете бучките мокър пух.
Процедурата по сушене е времеемка и в зависимост от размера може да отнеме до 5-6 часа за по-големите завивки.
 
-          На въздух: възможно е да изсушите пухените изделия на въздух, но е важно да се подберат подходящи климатични условия – препоръчително да се направи през горещите летни дни.

Не се препоръчва сушене на открито при влажно и студено време!


Окачете на простора като избягвате постоянна пряка слънчева светлина, след което сваляйте от простора на всеки 3-4 часа, поне 2-3 пъти дневно, за намачкване и разбиване на бучките мокър пух. Възможно е да се наложи да повторите тази процедура в рамките на 2-3 дни до пълно изсъхване.


По време на сушенето, докато пухът е още влажен, е възможно понякога, да се появи лек мирис. Не се притеснявайте, това е съвсем нормално и се случва при почти всички естествени материали. Когато продукта е напълно изсушен, мириса ще изчезне.

Появата на мирис може да се получи и при влажно и топло време. Дори да се случва изключително рядко, това също не трябва да Ви тревожи, проветрете завивката или възглавницата за час-два. Ако миризмата не изчезне изперете и изсушете добре. Преди използване е важно да се уверите, че пълнежът е напълно изсъхнал, за да не се появи мухъл.
За проверка: задръжте срещу светлината и разгледайте за бучки мокър пух. В случай, че все още има – продължете сушенето в добре проветриво помещение до пълно изсъхване.
Добре е да осигурите калъфи от дишаща гъста материя за съхранение на вашите възглавници и завивки, а когато не ги използвате – е най-добре да ги съхранявате на сухо и проветриво място.


НАСЛАДЕТЕ СЕ НА #POOHY ЗА ПО-ДЪЛГО!