Детски олекотени завивки

Добрият нощен сън е на-доброто което може да подарите на Вашето дете след активен ден.

Всички детски олекотени завивки Poohy са изаботени от 100% натурални материали с уникални свойства що се отнася до изолация и абсорбиране на пот. Пълни са с висококачествен нов супер чист френски патешки пух със сила на запълване от 650 cuin, обвити в 100% памучен плат.

Избирайки завивки и възглавници с естествен пълнеж и плътно изтъкана тъкан, Вие давата на праховите акари възможно най-лошите условия за развитие, и най-доброто на Вашите деца.

Безопасност за децата: ние не продаваме и не препоръчваме да се ползват нашите детски завивки за бебета по 12 месеца

Категория Дете и бебе е създадена за най-малките и най-любимите ни клиенти. Тя съдържа изключително леки, топли и комфортни детски олекотени завивки. Детето ви заслужава пухената топла прегръдка, която ние сме се потрудили да му осигурим. За тях сме избрали най-добрите материали и подходящите методи на производство.

100% естествен продукт

Завивките, предлагани на пазара днес се делят на две основни категории – естествени и изкуствени. Едва ли има човек, на когото не е пределно ясно, че предимство по всички важни показатели има натуралният продукт. Особено, когато се касае за децата ни, за които винаги искаме най-доброто, превъзходството на една пухена детска олекотена завивка е решение без аналог.

Детските ни спални артикули са изработени от изцяло натурални материали. Пълнежите на завивките се състоят от 90% нов френски патешки пух с върховно качество. Останалите 10% заемат внимателно подбрани нови Super Flexy перца. Пухът, използван за запълване на олекотените ни детски завивки е с безупречно качество и отлични характеристики.

Външните материи – калъфите, са изтъкани от висококачествен чист памук. Памукът е също натурална (растителна) суровина, притежаваща качества, недостижими от синтетичните влакна. Той не дразни детската чувствителна кожа, а създава единствено приятно усещане при допир. Позволява на кожата да диша и да се проветрява, като същевременно поема излишната влага.

С какво пухеният пълнеж превъзхожда всички останали материали?

Естествените пухени пълнежи нямат алтернатива по отношение на топлинни и изолационни свойства. Пухът е изключително топъл материал, но благодарение на специфичната му структура е подходящ за запълване не само на зимни, но и на летни олекотени детски завивки. Структурата му наподобява гроздовидно разположени множество власинки, образуващи плътни зони, където се задържа въздух.

Способността на пуха да абсорбира и запазва въздуха прави завивките, напълнени с него толкова пухкави, меки и ефирни, но същевременно приятно топли и удобни. Пухените пълнежи са отличен терморегулатор, помагащ да се поддържа оптималната телесна температура по време на сън. Пухкавата материя регулира топлообмена и влажността, отвеждайки излишната влага навън.

Децата са постоянно активни, включително докато спят. При тях нощното изпотяване е по-често срещано, отколкото при възрастните, затова е важно завивката, с която ги покриваме, когато си почиват да не запарва кожата и да не предизвиква изпотяване. Синтетичните детски и бебешки юргани, дори тези от висок клас не са способни да предложат комфорта, характерен за пухените.

Каква е ролята на перцата?

Миниатюрните бели патешки пера заемат до 10% от състава на луксозните ни детски олекотени завивки от всички размери. Тяхното присъствие е от значение за детското спално бельо, защото без достатъчно количество пера не може да се постигне нужната плътност и оптимална тежест на изделието.

Перата се влагат както в завивките, така и във възглавниците, за да осигурят максимално удобство. Конструкцията на пуха осигурява добра изолация и циркулация на въздух, но без допълнителната тежест на перата завивките ще се смъкват и изместват. Изборът е индивидуален, но по-тежките юрганчета са подходящи за малчуганите с по-неспокоен сън.

Тъй като пухчетата са отгледани от птиците в съвсем различни условия от тези, които намираме за подходящи за децата ни, обработките за постигане на необходимата чистота са от огромно значение. Патешкият пух, използван за запълване на олекотените ни детски завивки за легла се изпира над 8 пъти, след което преминава високотемпературна стерилизация, за да се премахнат изцяло възможните органични остатъци и прах.

Чистотата е ключово условие за използването на този вид натурални пълнежи, за да се избегнат алергични реакции у по-чувствителните деца. Това означава, че дори идеално чист, пухът не бива да влиза в директен контакт с малките ни любимци. Този материал обаче, поради миниатюрната му структура, има неприятното свойство да се промушва през малките отвори на външната материя, с която е облечена всяка олекотена бебешка завивка.

Вдишването на микроскопичните власинки на пухчетата и перцата, както и полепването им по кожата може да отключи алергии. Поради тази причина, ние използваме специално изтъкани памучни материи (перкал) с много плътни нишки лито, през които не могат да преминат не само части от пълнежите, но и акарите. Пухените ни олекотени завивки – детски и стандартни са екологично чист и хипоалергичен продукт.

Ако любимото ви същество страда от алергия към домашен прах, единственото, което можете да направите, за да му осигурите спокоен сън и свободно дишане е да му подарите лека и фина олекотена завивка за дете. Противоакарните ѝ свойства са тествани и доказани. Перкалът с над 200 нишки действа като ефективна преграда пред болестотворните микроорганизми.

Това не са просто празни твърдения, а факт, потвърден от задължителните тестове, на база на които всяка детска и бебешка олекотена завивка от колекцията ни е сертифицирана по Oeko Tex standard 100, class 1 за липса на вредни вещества. На изискванията на стандарта отговарят не само пълнежите, но и платовете, използвани за направа на външните калъфи.

Какво предлагаме на грижовните родители?

Категорията съдържа разнообразие от детски олекотени завивки на ексклузивни цени. Изработени са в разнообразни размери, за да отговорим на нуждите на малчуганите от всички възрасти. Конструкцията на изделията е оформена по начин, позволяващ обособяване на множество вътрешни камери. Те задържат пуха на място и гарантират мекотата на изделията.

Родителите, искащи да подарят разкош и комфорт на децата си могат да избират между бебешки олекотени завивки и такива за по-големи деца, предназначени за различните годишни сезони. Имаме летни, пролетно-есенни и топли зимни модели.

Всяка олекотена завивка за бебе от колекцията ни съдържа 90% чист френски патешки пух с отлична чистота и качество. Плътността на запълване е ключов показател за качеството на изделията, затова нашите са с плътност на запълване 650 cuin или 160г. на квадратен метър. Показателят е валиден за моделите с различно сезонно предназначение.

Имате възможност да изберете перфектно изработена бебешка олекотена завивка в различни размери – от 80 х 10см. до 100 х 150см. Имаме пълната готовност също така да изпълним индивидуални поръчки по размери, отличаващи се от стандартните. Знайте, че всяка мека пухена завивчица е изработена специално за вас с грижа и внимание за вашето прекрасно дете.

Бързаме да успокоим загрижените родите, че пухените ни олекотени завивки за бебета се поддържат изключително лесно. Могат да се изпират в пералня машина и да се сушат в сушилня. За да си спестите честото пране, препоръчваме да ги обличате в сменяеми калъфчета, защото те са с по-малко изисквания относно прането и изсушаването.